Botë e Çuditshme

Influencuesi kinez ndërron jetë pasi konsumon me sasi të tepërt alkooli, shkak sfidat në internet!

Një krijues videosh kinez ndërroi jetë, pasi transmetoi drejtpërdrejt veten, duke konsumuar një sasi të tepërt të alkoolit jashtëzakonisht të fortë. Influencuesi 34-vjeçar, i cili mban emrin “Sanqiange”, u gjet i vdekur 12 orë pas transmetimit të drejtpërdrejtë në Douyin, versioni kinez i TikTok, sipas CNN. Gjatë transmetimit, ai thuhet se ka pirë të paktën shtatë shishe Baijiu, një pije kineze me përmbajtje alkooli nga 30% deri në 60%.

Sanqiange dyshohet se ishte përfshirë në një sfidë në internet, të quajtur “PK”, kundër një krijuesi tjetër në platformë. Në një sfidë “PK”, dy ndikues zakonisht konkurrojnë për dhurata ose shpërblime nga audienca e tyre. Humbësi përballet me dënimin. Në këtë rast, duket se Baijiu ishte pasojë e humbjes së tre raundeve, raporton BBC. Një mik i afërt i të ndjerit raportoi:

Nuk e di se sa kishte konsumuar para se të akordoja. Por në pjesën e fundit të videos, e pashë të përfundonte tre shishe përpara se të fillonte në të katërtën. Kur e gjeti familja e tij, ai tashmë ishte larguar nga kjo botë, ai nuk pati as një shans për trajtim urgjent.

Mbiemri i ndikuesit u zbulua si Wang nga mediat lokale dhe miku e përshkroi atë si “të mirë dhe të drejtpërdrejtë”. Pamjet u bënë virale në të gjithë mediat sociale të vendit, por nuk mund të shihen më në internet. BBC raporton se Douyin ndalon pirjen gjatë transmetimeve të drejtpërdrejta dhe transmetuesi i drejtpërdrejtë ishte ndaluar nga aplikacioni për ta bërë këtë në të kaluarën.

 

Disa sfida të rrezikshme në internet kanë rezultuar në pasoja fatale, duke ngritur shqetësime për sigurinë në lidhje me aplikacionet e transmetimit të drejtpërdrejtë.
Në fillim të këtij viti, një adoleshent vdiq pasi mori pjesë në “Sfidën Benadryl”, ndërsa një fëmijë tjetër vdiq duke u përfshirë në “sfidën e ndërprerjes”. Në vitin 2022, një grup adoleshentësh u hodhën përpara automjeteve në lëvizje në Indonezi në sfidën e “engjëllit të vdekjes” në TikTok.