Celebrities Music Tech

Jeni kuriozë të dini se çfarë e lidh programimin me videoklipin e ri të këngës “Woman” nga Doja Cat?!

“Girls Who Code” është organizata jofitimprurëse që synon të tërheqë sa më shumë gra dhe vajza të interesuara në fushën e shkencës kompjuterike. Videoklipii ri “Woman” ka debutuar me atë që tani quhet videoklipi muzikor i kodueshëm. Organizata e njohur bashkëpunoi me Doja Cat, duke e transformuar videoklipin e saj të ri muzikor të “Woman” si një përvojë interaktive.

https://twitter.com/GirlsWhoCode/status/1466784319846944771?s=20

Edhe ju mund ta provoni vetë këtë në “Dojacode.com”, ku do të përshëndeteni nga një imazh futuristik i Doja Cat që bëhet ndryshon ndërkohë që ju tërhiqni mausin mbi ekran. Në faqen tjetër, do të shihni tre yje, secili prej të cilëve përfaqëson një gjuhë të ndryshme programimi, të verdhë për CSS; blu për Javascript dhe rozë për Python.

Pasi të klikoni videon muzikore, gjithçka fillon. Luan njësoj si videoklipi origjinal i Doja Cat, vetëm se ju mund të merrni vendime gjatë gjithë kohës, si të zgjidhni lojën tuaj aventureske, por me kod. Afati kohor në fund të ekranit përmban katër yje të koduar me ngjyra, duke treguar se kur do të ndalet video dhe cila gjuhë programimi do të shfaqet.

Kur videoja të ndalojë, do të mund të plotësoni boshllëqet përveç rreshtave të kodit. Për shembull, pushimi i parë ju lejon të ndryshoni ngjyrën e thonjve të Doja Cat duke përdorur gjuhën CSS; ngjyra që shkruani ndryshon ngjyrën e thonjve të Doja Cat në kohë reale. Në një skenar tjetër, futja e emrit të një qyteti ndryshon orën e ditës në video dhe madje qëndron e vërtetë me orën aktuale të po atij vendi.

Në fund të përvojës, do të merrni fotografi të pamjes së secilës zonë pasi keni mbaruar “kodimin” e saj, të cilat edhe faqja më pas ju lejon t’i shkarkoni ose t’i shpërndani në mediat sociale. Ndërsa videoja e “DojaCode” nuk përfshin ndonjë sasi intensive programimi.