Tech

Ju prezantojmë me biçikletën më ‘të zgjuar’ në botë, e para me inteligjencë artificiale!

Kohët e fundit, inteligjenca artificiale ka hyrë në tregje të ndryshme dhe tani po shfaqet në çiklizëm falë Urtopia. Kjo kompani gjermane e përkufizon biçikletën e saj si “biçikleta e mençur”.

Integrimi i ChatGPT do të bëhet përmes një ekrani të vendosur në timon, i cili do të shfaqë një konvertues të fjalës në tekst dhe në të folur, për të shmangur detyrën e pamundur të shtypjes gjatë pedalimit.

Është e vështirë të parashikohet se sa larg do të shkojë inteligjenca artificiale në botën e çiklizmit dhe në përgjithësi. Urtopia e bëri këtë njoftim gjatë Eurobike 2023, duke u bërë prodhuesi i parë i biçikletave që vë bast për këtë teknologji.

Fillimisht, ky integrim do të ofrojë burime të kufizuara. Siç tregohet në një video promovuese të publikuar nga Urtopia, ChatGPT do të ofrojë ndihmë lundrimi dhe do të ketë njëfarë fleksibiliteti për të planifikuar itineraret bazuar në udhëzimet tona.

Përveç kësaj, biçikleta do të jetë në gjendje të monitorojë rrahjet tona të zemrës dhe të rregullojë nivelin e ndihmës në përputhje me rrethanat. Për momentin, megjithatë, nuk është zbuluar nëse Urtopia do të integrojë ChatGPT në të gjitha modelet e saj të biçikletave apo nëse do të jetë e disponueshme vetëm në disa prej tyre.