Tech

Me anë të opsionit të ri tani në YouTube do të keni mundësinë që të shikoni momentet më të mira të videove!

Pas disa muajsh testimi, YouTube sapo ka prezantuar veçorinë e tij që ofron akses të shpejtë në videon më të mirë. Kjo merr formën e një grafiku që mat se cilat pjesë janë kthyer më shumë nga përdoruesit. Platforma e transmetimit po planifikon gjithashtu veçori të tjera të reja për abonentët e ofertës Premium. Nuk është e pazakontë që përdoruesit të shikojnë të njëjtën video disa herë në YouTube. Megjithatë, vitet e fundit, platforma është fokusuar në videot edhe me përmbajtje më të gjatë. Gjithashtu, ata që më parë rishikonin plotësisht një video tani preferojnë të fokusohen në pjesë specifike. Prandaj, është relativisht e lehtë për shërbimin e transmetimit të përcaktojë, nga këto të dhëna, se cilat sekuenca të përdoruesve të videos pëlqejnë.

Gjithashtu, tetorin e kaluar, YouTube njoftoi se së shpejti do të jetë e mundur të aksesoni drejtpërdrejt pjesët më të mira të një videoje, me ndihmën e një grafiku që llogarit sekuencat më të shikuara nga shikuesit. Më në fund u deshën disa muaj për të parë funksionin në versionin përfundimtar, por tani është bërë. Në një postim në blog, Google prezanton përditësimin e ri i cili shton disa veçori të reja.

Shikoni me lehtësi pjesët më të rishikuara të një videoje dhe ndërsa kërkoni; do të shihni një grafik që ju tregon pjesët më të rishikuara të videos. Nëse grafiku është i lartë, atëherë ajo pjesë e videos është rishikuar më shpesh. Ju mund të përdorni grafikun për të gjetur dhe shikuar shpejt ato momente. 

Kështu, grafiku është i disponueshëm krahas shiritit të riprodhimit. Sa më të larta të jenë të dhënat, aq më shumë përdoruesi e ka parë atë sekuencën. Në këtë mënyrë është e lehtë të kalosh pa pritur këto pjesë, pa u shqetësuar për pjesën e mbetur nëse nuk ka kohë të mjaftueshme. Ky funksion është i disponueshëm sot në versionet në web dhe celular ku aplikacioni është i shkarkuar.