Lifestyle Love & Sex

‘Misteret’ që fshihen pas puthjes së parë, ‘testojeni’ nëse doni të shkoni në shtrat me të!

Zakonisht mendohet se puthja e parë mund të tregojë shumë për marrëdhëniet tuaja të ardhshme. Në fakt, shumica e teknikës së përdorur gjatë një puthjeje të parë aplikohet më vonë në dhomë gjumi, kështu që mund të vendosni lehtësisht nëse fjetja me partnerin tuaj do të ishte më të vërtetë e vlefshme.

Duhet t’u kushtoni vëmendje jo vetëm buzëve të partnerit, por duhet të ndjeni duart, se si lëvizin, cilat pjesë të trupit tuaj preferon të puthë, etj. Nëse ai angazhon gjithë trupin kur putheni, ka më shumë gjasa që të bëjë të njëjtën gjë edhe në shtrat. Nëse ndiheni të sigurt kur puthni partnerin, kjo është ndoshta marrëdhënia që kërkoni. Nëse ata janë të gatshëm të tregojnë emocionet e tyre pas puthjes së parë, ata nuk do të fshehin asgjë nga ju në të ardhmen.

Puthja e parë gjithashtu mund t’ju tregojë nëse ai është natyrë e nxituar ose jo. Nëse e keni vënë re se partneri përpiqet t’ju puthë në pjesën e poshtme të trupit, e vendos gjuhën drejt në vesh, ose është i etur të rrëshqasë dorën lart këmishës, atëherë ka shumë të ngjarë që ai do vetëm të flejë me ju. Kur nuk e kupton gjuhën tuaj të trupit dhe ju shtyn të bëni diçka që nuk ju pëlqen të bëni edhe pasi ia keni bërë të qartë se nuk doni, kjo është një shenjë e keqe.

Mënyra se si partneri ju trajton menjëherë pas puthjes së parë është e rëndësishme në përcaktimin e qëndrimit ndaj jush. Vetëm shikoni reagimin e tij. Kur puth, nuk mund t’i shpjegosh partnerit atë që po kërkon me fjalë. Pra, këtu, gjuha juaj e trupit luan një rol shumë të rëndësishëm. Mashtrimi kryesor është të shohësh nëse partneri mund të ndjekë shembullin tuaj.

Për shembull, nëse nuk ju pëlqen gjuha dhe i tregoni atij që nuk bëni, ai duhet të ndalojë së këmbënguluri dhe duhet të përshtatet me ritmin tënd. Ndonjëherë njerëzit janë në humor të keq dhe ndodh që romanca me partnerin të zbehet. Dr.John Gottman, profesor i psikologjisë në Universitetin e Uashingtonit dhe autor i librit “Seven principles for a successful marriage”, ka thënë që çiftet duhet patjetër të përkëdhelen dhe të puthen mjaftueshëm në mënyrë që në martesë të mbajnë gjallë romancën.