Auto & Moto

Moment historik, Polestar prodhon 100 mijë njësi të Polestar 2!

Polestar së fundmi ka arritur një moment historik pasi ka ndërtuar 100 mijë njësi të Polestar 2, modeli i tij i njohur plotësisht elektrik. Pika historike e numrit të prodhimit vjen dy vjet e gjysmë pasi filloi prodhimi i modelit me pesë dyer në fabrikën mëmë Volvo Cars në Taizhou në Luqiao, Kinë.

Modeli i 100 mijë-të i Polestar 2 është i destinuar për Irlandë, një nga më të fundit nga 27 tregjet globale të Polestar. “Është një arritje e mahnitshme veçanërisht duke pasur parasysh që ne lançuam Polestar 2 gjatë pandemisë”, tha CEO i Polestar, Thomas Ingenlath në një deklaratë.

Rikujtojmë, se së fundmi Mazda Motor i Japonisë zbuloi një plan shpenzimesh prej 10.6 miliardë dollarësh për të elektrizuar automjetet e saj dhe tha se po konsideronte gjithashtu të investonte në prodhimin e baterive. Kompania gjithashtu rriti objektivin e saj të shitjeve për automjetet elektrike (EV) deri në 40% të totalit të shitjeve të saj globale deri në vitin 2030, pasi prodhuesit e automjeteve në mbarë botën shpenzojnë miliarda dollarë për të rritur prodhimin e baterive dhe EV-ve përballë rregulloreve më të ashpra mjedisore.