Health & Beauty Lifestyle

Ndikimi befasues që qentë dhe macet kanë në shëndetin tuaj!

Pronarët e maceve dhe qenve luftojnë me gjumin e tyre, sipas hulumtimit. Një studim i 5000 njerëzve për revistën Human-Animal Interactions zbuloi se gërhitja ishte e zakonshme tek pronarët e qenve. Ata me mace kishin një shans më të lartë për ngërçe në këmbë. Probleme të tjera përfshinin vështirësinë për të tundur kokën, nevojën për pilula ose zgjimin në mes të gjumit. Dr Lauren Wisnieski, përgjegjëse për studimin amerikan, tha:

Qentë dhe macet mund të jenë të dobishme për cilësinë e gjumit pasi ofrojnë mbështetje sociale. Por kafshët shtëpiake gjithashtu mund të prishin gjumin.

U desh më shumë punë për arsyet pse kafshët shtëpiake shkaktuan probleme. Më pas mund të gjenden trajtime, shtoi ajo. Mbi gjysma e familjeve britanike kanë një kafshë shtëpiake kryesisht qen ose mace. Tre të katërtat e të rriturve nuk e marrin rekomandimin e shtatë orëve.

Një zbulim i thellë kohët e fundit ka zbuluar që mund të lexojë shëndetin e kafshës suaj. Një aplikacion pretendon se një fotografi e thjeshtë e qenit ose maces tuaj mund të ndihmojë në identifikimin e problemeve shëndetësore. Ne duam gjithmonë të sigurohemi që kafshët tona të kenë kujdesin më të mirë të mundshëm.

Është zhgënjyese kur mendojmë se diçka nuk shkon me ta dhe duhet t’i çojmë te veterineri dhe të paguajmë qindra dollarë vetëm për të kuptuar se janë plotësisht mirë. Një aplikacion i ri mund t’ju ndihmojë të merrni ndihmën e shokut tuaj me katër këmbë më shpejt dhe të përjashtoni potencialisht sëmundjet. Aplikacioni quhet TTcare: AI për Pet Healthcare dhe është i disponueshëm si për telefonat inteligjentë iPhone ashtu edhe për Android.

Aplikacioni është krijuar për të kontrolluar shëndetin e kafshës suaj nëpërmjet një fotografie të thjeshtë të lëkurës dhe syve të tyre. E tëra çfarë ju duhet të bëni është t’i përgjigjeni çdo pyetjeje se cilën pjesë të trupit të kafshës suaj dëshironi të kontrolloni, të bëni një foto me kamerën e telefonit tuaj dhe AI do të analizojë gjendjen shëndetësore të kafshës shtëpiake, duke pretenduar se ato zbulojnë simptoma të hershme jonormale me 90% saktësinë.