Health & Beauty

Nëse ende nuk e dini, ja si të mbuloni flokët e thinjur që aq shumë ju bezdisin…

Shfaqja e thinjave është një fenomen i zakonshëm natyror që shfaqet në mosha të caktuara, më shpesh pas të tridhjetave. Flokët e thinjura lidhen kryesisht me plakjen, por humbja e pigmentit në flokë nuk lidhet ekskluzivisht me moshën. Së fundmi shkencëtarët besojnë se kanë zbuluar mekanizmin pas flokëve të thinjura, i cili mund të ndihmojë në zhvillimin e një trajtimi për të ndryshuar qelizat për të rikthyer ose ndaluar procesin.

Është normale që pas disa vitesh të kemi gjithnjë e më shumë flokë të thinjura të cilat gjithashtu bëhen më të hollë dhe më të rrallë. Nëse doni që thinjat mos të duken, aplikoni xhel për vetullat në rrënjën e flokëve. Parukieri Matt Newman nga Nju Jorku rekomandon xhelin si një produkt të pazakontë që do të fshehë rrënjët gri dhe do t’i bëjë flokët më të plotë.

Kur xheli i vetullave ishte shumë i errët, atij i lindi ideja ta përdorte te rrënja e qimeve të rralla për t’i bërë ato të dukeshin më të plota dhe funksionoi. Nëse përdorni xhelin në rrënjët e flokëve, keni dy përparësi në të njëjtën kohë: ngritjen dhe mbulimin. Fsheh thinjat dhe i jep pamje të re flokëve. Sigurisht, ngjyra e xhelit duhet të përputhet me ngjyrën e pjesës tjetër të flokëve.

Ndërkaq, ngjyra e flokëve kontrollohet nga fakti nëse grupet e vazhdueshme proliferative të McSCs brenda folikulave të flokëve marrin sinjalin për t’u bërë qeliza të pjekura që i bëjnë pigmentet proteinike përgjegjëse për ngjyrën. Studiuesit zbuluan se gjatë rritjes normale të flokëve, qelizat vazhdimisht rrotullohen midis ndarjeve të folikulit të flokëve në zhvillim. Brenda këtyre ndarjeve, McSC-të ekspozohen ndaj sinjaleve që ndikojnë në maturim.