Film & Tv

Një lajm i keq vjen nga Netflix për të gjithë fansat e platformës!

Netflix është gati të largojë mikun tuaj më të mirë nga llogaria juaj – nëse nuk paguani që ai të ndajë llogarinë tuaj. Të martën, Netflix zbuloi detajet se si goditja e tij ndaj ndarjes së fjalëkalimeve do të ndikojë te shikuesit në SHBA dhe sa do të kushtojë për të mbajtur njerëz shtesë në llogarinë tuaj.

Nëse keni planin Netflix Standard që kushton 15,49 dollarë në muaj, atëherë keni mundësinë të shtoni një anëtar shtesë që mund të përdorë shërbimin jashtë familjes tuaj për 7,99 dollarë shtesë çdo muaj. Kushdo që paguan për paketën Netflix Premium me transmetim 4K ka mundësinë të shtojë deri në dy anëtarë shtesë, por secili do të kushtojë 7,99 dollarë të tjerë. Shtetet e Bashkuara nuk janë gjithashtu i vetmi vend ku rregullat e reja po zbatohen, pasi Netflix në Mbretërinë e Bashkuar do t’i tarifojë abonentët 4,99 £ çdo muaj për vende shtesë të anëtarëve.

Abonentët e Netflix në dy planet e tij më të lira (Basic ose Standard me reklama, të cilat kushtojnë përkatësisht 9,99 dollarë dhe 6,99 dollarë në muaj) nuk kanë fare opsionin për të shtuar anëtarë shtesë në llogarinë e tyre. Abonentët e Netflix në SHBA që ndajnë shërbimin “jashtë familjes së tyre” do të marrin një email në lidhje me politikat e ndarjes së fjalëkalimeve të kompanisë duke filluar nga e marta, sipas postimit në blog.

Eksperimentet me pagesë të Netflix për ndarjen e fjalëkalimeve kanë ndodhur prej pak kohësh, dhe ai zgjeroi testet e tij në Kanada, Zelandën e Re, Portugali dhe Spanjë në shkurt. Nëse një përdorues nuk paguan, atëherë ai nuk do të ketë akses në llogarinë e tij. Ky veprim do të prekë më shumë se 100 milionë abonentë të Netflix që shikojnë seriale dhe filma në platformë përmes një kodi që ndajnë me dikë që njohin, një mik apo një të afërm.