Art & Kulturë

Pokémon vjen edhe në muzeun Van Gogh në Amsterdam!

Pokémon po bashkëpunon me muzeun Vincent van GoghAmsterdam si pjesë e një bashkëpunimi të ri për t’u mësuar të rinjve për punën e një prej artistëve më të famshëm holandezë. Një numër ekspozitash me temë Pokémon do të shfaqen në Muzeun Van Gogh nga e enjtja si pjesë e festimeve të 50 vjetorit të muzeut, sipas një njoftimi për shtyp të botuar të mërkurën.

Emilie Gordenker, drejtore e përgjithshme e muzeut Van Gogh, tha:

Ky bashkëpunim do të lejojë brezin e ardhshëm të njohë artin dhe historinë e jetës së Vincent van Gogh në një mënyrë tjetër. Muzeu Van Gogh dhe kompania Pokémon kanë përdorur shumë vite ekspertizë arsimore për të krijuar një përvojë të veçantë për fëmijët, mbikëqyrësit e tyre dhe shpresojmë që shumë të tjerë të vizitojnë Muzeun Van Gogh.

Një aktivitet i muzeut u mëson vizitorëve se si të vizatojnë Pikachu, personazhi i verdhë që është një nga fytyrat më të njohura të markës Pokémon, ndërsa një tjetër paraqet lidhjen midis Van Gogh-ut dhe artit dhe kulturës japoneze, e cila pati një ndikim të thellë në artin e tij. Sipas muzeut:

Duke folur me vëllain e tij Theo në një letër në shtator 1888, Vincent tha: “Dhe ne nuk do të ishim në gjendje të studionim artin japonez, më duket, pa u bërë shumë më të lumtur dhe më të gëzuar, dhe kjo na bën të kthehemi në natyrë, pavarësisht arsimimi dhe puna jonë në një botë konventash”.

Sipas Mathieu Galante, drejtor i licencimit në The Pokémon Company International, ekziston një lidhje e fortë midis frymëzimit pas Pokemon-it dhe frymëzimit pas disa prej veprave më të famshme të Vincent van Gogh.

Me këtë bashkëpunim ne vërtet shpresojmë që mund të shohim fëmijë që zbulojnë dhe zhyten në botën e artit përmes veprave të jashtëzakonshme të Van Gogh dhe Pokémon.