Design

Shitet në ankand për 44 milionë dollarë diamanti i rrallë ngjyrë blu!

Diamanti i rrallë ngjyrë blu, më i gjalli dhe i paprekuri në të gjithë botën, është shitur së fundmi në një ankand të Christie’s për shumën e 43.8 milionë dollarëve, në Gjenevë të Zvicrës. Diamanti i gjallë blu, njohur edhe si “Bleu Royal”, është vendosur mbi një unazë dhe është më i rralli që është zbuluar ndonjëherë nëntokë. Ai është 17.6 karat dhe mendohej se do të shitej mbi 50 milionë dollarë.

Diamantet janë një simbol i forcës, dashurisë dhe jetëgjatësisë dhe do të jenë gjithmonë një dhuratë sentimentale e përjetshme e lidhur me angazhimet e përjetshme, si martesa, lindja e një fëmije dhe përvjetori i martesës. Ndryshe nga ari, i cili vlerësohet kryesisht nga pesha, procesi i vlerësimit të një diamanti është shumë më teknik dhe shpesh më së miri u lihet ekspertëve.

Cilësitë jo gjithmonë të dukshme me sy të lirë ose të patrajnuar; prerja, qartësia dhe ngjyra janë po aq të rëndësishme sa pesha ose karat. Vendi ku diamanti është marrë, prerë dhe përpunuar gjithashtu do të bëjë një ndryshim të madh në çmimin që paguani dhe në mënyrën se si investimi juaj kthehet me kalimin e kohës.