Botë e Çuditshme Gossip

Shitet për këtë çmim në ankand autografi i Warren Buffett!

Së fundmi është shitur për 20.740 dollarë autografi i Warren Buffett në një fletë të paprerë me kartëmonedha amerikane. Ankandi u mbajt nga Goldin, një treg i koleksioneve, me ofertën fituese që erdhi në 17,000 dollarë plus çmimin e blerësit prej 3,740 dollarë.

Fleta e paprerë e kartëmonedhave të dollarit përfshin tetë kartëmonedha dollarësh të Serisë 1995, me një shkronjë “K” që tregon se kartëmonedhat e dollarit kanë origjinën nga Banka e Rezervës Federale të Dallasit. Kjo nuk është hera e parë që nënshkrimi i Warren Buffett në monedhën amerikane hyn në bllokun e ankandit.

Në vitin 2015, një kartëmonedhë 100 dollarëshe e nënshkruar nga Buffett u shit për 1,477 dollarë. Popullariteti i Buffett nuk ka qenë kurrë më i lartë. Investitori 93-vjeçar është personi i 10-të më i pasur në botë me një pasuri prej 133 miliardë dollarësh.

Një nga njerëzit më të suksesshëm në historinë e kapitalizmit kohët e fundit bëri diçka jashtë karakterit: Ai propozoi një teori për suksesin e tij. Letra vjetore e Warren Buffett drejtuar aksionerëve të Berkshire Hathaway BRK.B -1,00%ulje; Trekëndëshi i kuq poshtë është një shans për të që të reflektojë për vitin e kaluar. Këtë vit ai ka përmbledhur edhe 58 vitet e kaluara dhe karrierën e tij ka arritur ta përmbledhë në dy numra. E para ishte kthimi i Berkshire gjatë asaj periudhe: 3,787,464%. Numri i dytë ishte më i vogël dhe më pak i saktë, por jo më pak befasues. 92-vjeçari shkroi:

Rezultatet tona të kënaqshme kanë qenë produkte të rreth një duzinë vendimesh vërtet të mira. Kjo do të ishte rreth një i tillë në çdo pesë vjet.

Kreu i investitorëve miliarder i cili është një nga njerëzit më të pasur në planet ka treguar së fundmi se cilat janë gabimet që bëjnë njerëzit me paratë dhe kursimet e tyre. Buffett shprehet se gabimi më i madh është “mosmësimi i zakonit të kursimit siç duhet”.

Një mënyrë për të kursyer para me lehtësi? Bëjeni automatikisht! Është një këshillë që ndoshta e keni dëgjuar mijëra herë, por kjo nuk e bën atë më pak efektive. Vendosni transferta automatike direkt nga paga juaj në llogaritë tuaja të kursimit në intervale të rregullta. Në këtë mënyrë nuk do t’i prekni kurrë paratë, por do t’i lini mënjanë. Pastaj çdo vit, nëse mundeni, përpiquni të rrisni kursimet tuaja.