Health & Beauty Lifestyle

Thuajini ‘lamtumirë’ rrathëve të zinj poshtë syve me këto metoda efikase!

Kur bëhet fjalë për problemet e lëkurës, ndoshta jemi pak më të shqetësuar kur vjen puna tek krijimi i rrathëve të zinj poshtë syve. Nëse jeni duke luftuar me to, sigurisht që nuk jeni të vetmit që ndodhen në këtë gjendje të vështirë. Duke lënë mënjanë privimin e gjumit, në mënyrë zhgënjyese ka në fakt shumë faktorë të tjerë që mund të jenë përgjegjës për rrathët tuaj të errët, si për shembull: hiperpigmentimi, humbja e kolagjenit ose thjesht gjenetika tek disa persona. Përmirësimi i tyre dhe pamja më e rifreskuar është krejtësisht e mundshme dhe ekspertët e bukurisë janë gati për t’ju dhënë disa mënyra për t’i reduktuar ato.

Lëkura rreth syve tanë është shumë më delikate në krahasim me pjesën tjetër të fytyrës sonë, dhe ndërsa plakemi prodhimi i kolagjenit dhe elastinës zvogëlohet. Zgavrat poshtë syve zhvillohen, duke krijuar hije të errëta për shkak të humbjes së vëllimit në mes të fytyrës sonë me kalimin e moshës. Kjo ndodh për shkak të humbjes së peshës dhe për shkak se dhjami i faqeve zbret për shkak të humbjes së mbështetjes si kockat e faqeve. Faktorë të tjerë si kushtet mjekësore, alergjitë, gjenetika, gjumi, nivelet e energjisë, zgjedhjet e stilit të jetesës, ushqimi, faktorët mjedisorë dhe ekspozimi në diell mund të luajnë gjithashtu një rol, prandaj rrathët e errët janë një problem i lëkurës që prek shumë njerëz.

Doktoresha Ana Mansouri, specialiste estetike e lëkurës zbulon se kujdesi aktual i lëkurës nuk ka gjasa të përmirësojë pamjen e rrathëve të errët të shkaktuar nga mungesa e vëllimit ose zgavrat e syve, por mund të trajtohet në mënyrë efektive me mbushës. Natyrisht, zgjidhni mjekun tuaj me mençuri dhe njihuni mirë me rreziqet përpara se t’i nënshtroheni një procedure të tillë.

Nëse hiperpigmentimi është shkaku kryesor nga ana tjetër, ai mund të trajtohet me kujdes për lëkurën me recetë të fortë, peeling të butë kimik, lazer rishfaqësues dhe mikrogjilpërë. Këto trajtime shpesh kombinohen për të shtypur aktivitetin e tepërt të pigmentit ndërsa rishfaqin lëkurën për të hequr shtresat e errëta. Rrathët e errët të shkaktuar nga hollimi i lëkurës mund të trajtohen me kujdes të fortë për lëkurën si retinoidet për të trashur lëkurën dhe stimuluar kolagjenin. Trajtimet që shkaktojnë mikro-trauma të kontrolluara në lëkurë (duke detyruar procesin e shërimit të stimulojë kolagjenin dhe elastinën) vlejnë në këto raste. Veçanërisht, lazerët si CO2 ose mikrogjilpëra me ose pa radiofrekuencë.