Bota Tech

Trefishim i prodhimit të çipave deri në vitin 2027, planet e reja të Samsung!

Biznesi i prodhimit të çipave të Samsung Electronics ka njoftuar planet për më shumë se trefishimin e kapacitetit të tij të prodhimit të çipave deri në vitin 2027 për të përmbushur kërkesat e shumta. Sipas mediave të huaja, fabrika e dytë më e madhe në botë pas Taiwan Semiconductor Manufacturing Co synon prodhimin masiv të çipave të teknologjisë së avancuar 2 nanometër deri në vitin 2025 dhe çipave 1.4 nm deri në vitin 2027.

Samsung filloi prodhimin masiv të çipave me teknologji 3 nm në qershor. Kompania ishte në bisedime me klientët e mundshëm për një bashkëpunim 3-nm, duke përfshirë Qualcomm, Tesla dhe Micro Devices të Avancuara. Samsung, prodhuesi më i madh në botë i çipave të memories, ka pasur vështirësi në përmbushjen e pritshmërive të klientëve.

Së fundmi rikujtojmë se Japonia po i jep një prodhuesi të madh amerikan të çipave një subvencion prej mbi 325 milionë euro për të mbështetur planin e tyre për prodhimin e çipave të memories në një fabrikë në Hiroshima. Këtë ka bërë të ditur ministri japonez i tregtisë.

Njoftimi për subvencionimin e “Micron Technology” vjen në prag të vizitës në Japoni të zëvendës/presidentes të SHBA-ve Kamala Harris, teksa të 2 vendet përforcojnë bashkëpunimin mbi zgjerimin e zinxhirëve të prodhimit dhe furnizimit për materialet e shumë kërkuara.

Sjellim në vëmendje se telefonat Samsung mund të preken nga një problem i fryrjes së baterisë, sipas YouTuber-it të njohur, Mrwhosetheboss (Arun Rupesh Maini). Ndërkohë, edhe përdorues të tjerë kanë dalë me pretendime të ngjashme në lidhje me pajisjet e tyre Samsung, duke ngritur pyetje serioze në lidhje me teknologjinë e baterive të konglomeratit të Koresë së Jugut.