Tech

Twitter do t’i japë fund sistemit të verifikimit, që u jepte shenja blu llogarive autentike dhe të shquara!

Twitter po i jep fund një sistemi verifikimi që u jepte shenja blu llogarive që kishte përcaktuar se ishin autentike dhe në interes të publikut, tha kompania të enjten. Twitter do të fillojë mbylljen e sistemit më 1 prill. Shenjat e kontrollit, të cilat ishin falas, tani janë të disponueshme përmes Twitter Blue, një shërbim abonimi që kompania filloi vitin e kaluar. Sipas programit të mëparshëm, të famshëm, zyrtarë, gazetarë dhe të tjerë që kompania i konsideronte të shquar mund të kërkonin verifikim. Furnizimet e lajmeve, fansat, paroditë dhe llogari të tjera të ngjashme ishin të papërshtatshme.

CEO Elon Musk prezantoi Twitter Blue menjëherë pasi bleu Twitter në tetor, duke e përshkruar atë si një mënyrë për të rritur të ardhurat dhe për të ndaluar trollet dhe robotët. Shërbimi 8 dollarë në muaj, i cili gjithashtu lejon përdoruesit të modifikojnë dhe zhbëjnë tweet-et, u tërhoq shpejt pasi imituesit lulëzuan. Ajo u rilançua në dhjetor. Twitter Blue nuk kërkon që llogaritë të jenë të dukshme. Kriteret për shërbimin përfshijnë të qenit jo mashtrues, aktiv dhe më i vjetër se 90 ditë.

Por ndryshimi mund të mos jetë aq dramatik sa mendohej fillimisht. Musk shtoi herët në mëngjes të së premtes se përdoruesit të lidhur me një organizatë të verifikuar, do të verifikohen ende. Kjo mund të nënkuptojë se shumë profesionistë që përdorin Twitter ose do të ruajnë shenjat e tyre të verifikimit ose do të lëshohen të reja. Matt Navarra, një konsulent i mediave sociale, vuri në dukje gjithashtu se abonentët e Twitter Blue do të jenë në gjendje të fshehin shenjat e kontrollit të verifikimit nëse ata dëshirojnë.