Celebrities Showbiz

U diagnostikua me afazi dhe demencë frontotemporale, reagon Wendy Williams!

Wendy Williams ka thyer heshtjen pasi u diagnostikua me demencë frontotemporale dhe afazi. Prezantuesja e njohur tha për People se:

Dua të them se kam një mirënjohje të madhe për dashurinë dhe fjalët e mira që kam marrë pasi kam ndarë diagnozën time të Afazisë dhe Demencës Frontotemporale (FTD). Më lejoni të them, wow! Mesazhet më kanë prekur, duke më kujtuar fuqinë e unitetit dhe nevojën për dhembshuri. Shpresoj që të tjerët me FTD të përfitojnë nga historia ime. Dua të falënderoj gjithashtu Shoqatën për fjalët e tyre të mira të mbështetjes dhe përpjekjet e tyre të jashtëzakonshme për të rritur ndërgjegjësimin për FTD. Unë vazhdoj të kem nevojë për hapësirë personale dhe paqe për të lulëzuar. Ju lutemi ta dini se pozitiviteti dhe inkurajimi juaj vlerësohen thellësisht.

Williams kishte marrë një pushim nga emisioni i saj në vitin 2021, ndërsa merrej me çështje shëndetësore dhe në vitin 2023, pasi iu nënshtrua “testeve mjekësore”, u diagnostikua me afazi dhe demencë. 59-vjeçarja kishte qenë e hapur për publikun në lidhje me sëmundjen e saj dhe diagnozat limfedemë. Fillimisht ajo mori një pushim të pacaktuar nga emisioni i saj i gjatë, “Wendy”, i cili u shfaq premierë në vitin 2008.

Afazia i lë pacientët në vështirësi për të kuptuar gjuhën dhe për të komunikuar. Kjo fitoi vëmendje të gjerë kur aktori Bruce Willis zbuloi diagnozën e tij në vitin 2022. Ai më vonë zbuloi se ishte diagnostikuar edhe me demencë frontotemporale. Demenca frontotemporale, e njohur gjithashtu si FTD, përshkruan një grup çrregullimesh të trurit që prekin lobet frontale dhe të përkohshme të trurit, të cilat lidhen me personalitetin, sjelljen dhe gjuhën.