Tech

Vendi që do të ndërtojë qendrën më të madhe të çipave në botë!

Koreja e Jugut thotë se do të ndërtojë një strukturë të madhe për prodhimin e çipave kompjuterikë në zonën më të madhe të Seulit, me rreth 230 miliardë dollarë investime nga gjiganti i çipave të memories Samsung Electronics. Planet u njoftuan nga presidenti Yoon Suk Yeol dhe u konfirmuan nga gjiganti i elektronikës.

Ne do të ndërtojmë grupin me sistem të teknologjisë së lartë më të madh në botë në zonën Metropolitane të Seulit bazuar në një investim privat në shkallë të gjerë.

Një deklaratë e qeverisë tha se grupi i çipave do të vendoset në provincën Gyeonggi, e cila është pjesë e zonës Metropolitane të Seulit dhe investimi total do të përfundojë në rreth 20 vjet. Majin e kaluar, Samsung (SSNLF) përshkroi një plan për të derdhur më shumë se 350 miliardë dollarë në bizneset e saj dhe për të krijuar dhjetëra mijëra vende të reja pune deri në vitin 2026.

Ai tha se do të investonte kryesisht në bizneset kryesore si prodhimi i çipave dhe biofarmaceutikët. Rikujtojmë, se së fundmi Koreja e Jugut ka thënë se synon të lançojë rrjetin e saj 6G duke përdorur teknologjinë më të avancuar, rrjete celulare të avancuara të bazuara në softuer të gjeneratës së ardhshme dhe duke forcuar rrjetet e zinxhirit të furnizimit. Lajmi është bërë i ditur nga Ministria koreane e Shkencës, Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit.