Celebrities Gossip Music Showbiz

Videoklipi i këngës së re të Sam Smith ngjall polemika, kritikët e cilësojnë atë një ‘pornografi ekstreme’!

Në videoklipin e këngës së tij më të re të titulluar “I’m Not Here To Make Friends” Sam Smith ka marrë një “lum” me kritika. Kritikët janë të mendimit se artisti po ‘normalizon pornografinë’ në kulturën pop. Në disa skena, kërcimtarët filmohen duke u futur ngadalë në një shtrat të veshur vetëm me të brendshme dhe më vonë rrethojnë Smith, ndërsa kërcejnë në mënyrë provokuese.

Gazetarja Alex Phillips tha se videoklipi barazohej me ‘pornografi ekstreme të fortë’. Ajo u shpreh me këto fjalë:

Çështja është se adoleshentët dhe të rinjtë janë audienca që po i shikon këto gjëra dhe kjo nuk vjen me asnjë kontroll. Ato janë plotësisht të disponueshme në YouTube dhe TikTok. Ne jetojmë një epokë tani ku pornografia po normalizohet kaq shumë. Është në videoklipe, është në modë të shpejtë që po tregtohet për adoleshentët dhe ne jetojmë gjithashtu në një epokë ku e dimë se njerëzit sulmohen seksualisht në shkollë. Problemi është portretizimi grafik i asaj që do të ishte skena ekstreme seksuale. Është shumë mirë të thuash që mos i lini fëmijët tuaj ta shikojnë, fëmijët kanë celularë dhe telefona celularë, ata do ta shohin atë. Ju nuk mund t’i mbroni fëmijët tuaj nga gjëra të tilla. Nuk vjen me një paralajmërim për përmbajtjen, nuk duhet të vendosni një kartë indentiteti, për të provuar se jeni 18 vjeç, në mënyrë që të shikoni videon.

Ndërkaq, pasi tha se ndihej jo-binar (nuk identifikohej me një gjini të caktuar) në vitin 2019 dhe e ndryshoi përemrin e tij në “ata/ato”, Sam Smith ka folur për jetën e tij që nga ndryshimi i përemrave disa vite më parë, duke i thënë Zane Lowe gjatë një interviste për “Apple Music” se ka hasur edhe abuzim në rrugë.