Krokodili më i madh i robëruar në botë ka ngordhur në Australi. Ai mendohej të ishte më shumë se 110 vjeç. Cassius, zvarraniku 5.48 metra peshonte gjithashtu mbi një ton. Bëhet e ditur se ai kishte jetuar në një strehë të kafshëve të egra në Green Island pranë qytetit turistik të Queensland të Cairns në Australi për më shumë se 37 vjet. Duke ndarë një postim të Cassius duke shijuar një vakt, streha ka shkruar:
Ai ishte shumë i vjetër. Cassius e ka origjinën në Territorin Verior fqinj, ku krokodilët janë një pjesë kyçe e industrisë turistike të rajonit. Cassius do të na mungojë shumë, por dashuria dhe kujtimet tona për të do të mbeten përgjithmonë në zemrat tona.
Sipas hulumtimeve të botuara në revistën Frontiers, forca e kafshimit përkufizohet si forca e prodhuar nga muskujt dhe kockat e nofullës së sipërme dhe të poshtme kur një kafshë kafshon. Forca e kafkës dhe nofullave, dhëmbët, sa të mprehtë apo të mëdhenj janë, por edhe përmasat e trupit janë disa nga karakteristikart që e bëjnë një kafshë të ketë një kafshim më të fortë.
Nga të gjitha krijesat e gjalla në planet, krokodili i detit (Crocodylus porosus) është ai me forcën më të fortë të kafshimit që korrespondon me 16,450 njuton, sipas një studimi të vitit 2012. Vihet re se 1 njuton është i barabartë me rreth 100 gram. Janë dy kafshë që mund të konkurrojnë dhe të mposhtin krokodilin, megjithatë forca e tyre e kafshimit nuk është matur në mjedisin natyror pasi ata janë grabitqarë detarë.
Nga njëra anë, është orka, ose e njohur si balena vrasëse (Orcinus orca), me kafshimin e saj të vlerësuar në 84,516 njuton nga Shoqëria Hollandeze e Peshkaqenëve, nga ana tjetër, peshkaqeni i bardhë (Carcharodon carcharias), me një forcë prej 18,000 njutonësh. Këto vlerësime janë rezultat i modeleve llogaritëse të përdorura në një studim të vitit 2008.