Celebrities Gossip Showbiz

Artistët e njohur refuzojnë të performojnë në ceremoninë e kurorëzimit të mbretit Charles III për një aryse shumë të fortë!

Disa nga artistët më të famshëm britanikë të popit, duke përfshirë Adele, Harry Styles, Robbie Williams dhe Elton John, thuhet se kanë refuzuar mundësinë për të performuar në kurorëzimin e mbretit Charles në muajin maj. Kurorëzimi është përballur me pengesa për shkak të skandaleve të fundit të familjes mbretërore, duke përfshirë marrëdhënien e Princit Andrew me Jeffrey Epstein dhe akuzat kundër tij për abuzim seksual.

Princi Harry dhe Meghan Markle gjithashtu janë përfshirë në polemika me akuzat e tyre kundër familjes mbretërore dhe shtypit në Mbretërinë e Bashkuar. Sipas Simon Jones, PR për Little Mix, Niall Horan dhe Louis Tomlinson, “familja mbretërore është përballur me një numër katastrofash PR kohët e fundit dhe kushdo që do të performojë në shfaqje do të duhet të mendojë nëse do të kishte një reagim të ashpër nga shfaqja mes fansave të tyre”.

Kingsley Hall, nga grupi politik Benefits, shpjegoi se njerëzit janë të lodhur nga ekspozimi negativ i familjes mbretërore, duke përfshirë akuzat për racizëm, vdekje të dukshme dhe akuza për abuzim seksual, dhe ata “ndoshta nuk do të përfshihen për këtë arsye”. Meg, kreu i një kompanie PR muzikore britanike, vëren se Styles dhe Adele janë në pikat më kluminante të karrierës së tyre ku duhet të përcaktojnë veten përtej një dekade të suksesshme në muzikë.

Ngjarja do të ishte një vendim i drejtpërdrejtë për të qeshur dhe për t’u refuzuar për shumë artistë, pasi Royalism është një ide e ndyrë për shumë fansa të Millennial dhe Gen Z në Mbretërinë e Bashkuar. Për më tepër, ndërsa publiku e kishte parë më parë Mbretëreshën si një gjyshe të kombit prej kohësh, Charles nuk është gjyshi i vendit aq sa një emblemë boshe e familjes mbretërore.

Ellie, themeluesja e një kompanie PR të muzikës pop britanike, argumenton se kostoja e kurorëzimit gjatë një kohe kur kriza e kostos së jetesës në Mbretërinë e Bashkuar ka arritur kulmin e rrezikshëm, duket si një deklaratë politike. “Hiqni mantelin e artë dhe të kuq dhe do të keni një vend ku prindërit zgjedhin midis ushqyerjes së fëmijëve ose ngrohjes së tyre,” thotë ajo. Kështu, polemikat e fundit rreth familjes mbretërore e kanë kthyer nderin e dikurshëm të performancës në një ngjarje mbretërore në një makth të mundshëm PR.

Opinioni i publikut për familjen mbretërore ka ndryshuar dhe klima politike në Mbretërinë e Bashkuar e ka bërë lidhjen me monarkinë jo tërheqëse për shumë artistë. Kurorëzimi i mbretit Charles mund të luftojë për të tërhequr yje të mëdhenj, veçanërisht me krizën e kostos së jetesës në vend në ballë të mendjes së publikut.