Health & Beauty

E keni tepruar me ushqim dhe alkool gjatë festave të fundvitit kështu që njihuni me disa mënyra të thjeshta për të detoksifikuar lëkurën!

Ditët festive kanë përfunduar. Përtej ndjesive pozitive që marrin, të gjithë e dimë që ka edhe disa disavantazhe pasi trupi dhe organizmi ynë janë të ekspozuar ndaj teprimeve dhe abuzimeve si ushqimi dhe alkooli.

Kur trupi ekspozohet ndaj niveleve të larta të glukozës (ose sheqerit), proteinat e kolagjenit dhe elastinës në lëkurë dobësohen, duke bërë që struktura e saj elastike të prishet. Përveç se lëkura humbet elasticitetin e saj, ajo gjithashtu mund të çojë në rritjen e prodhimit të sebumit, dehidratim dhe një sipërfaqe më të ashpër të lëkurës.

Filloni një rutinë të dyfishtë pastrimi. Pastrimi i dyfishtë është një mënyrë vërtet efektive për të hequr të gjitha gjurmët e grimit dhe papastërtitë nga lëkura. Pastrimi i dobët mund të kontribuojë në mbingarkesë, shpërthime dhe mosnxjerrja e këtyre papastërtive nga poret tuaja do ta bëjë të padobishme çdo gjë që aplikoni në lëkurën tuaj më pas.

Sheqeri i tepërt, alkooli dhe nivelet e rritura të stresit ndikojnë në lëkurë në mënyra të ndryshme, por ajo që ndikon më shumë është një lëkurë e dehidratuar. Mund të vërë në pah vijat e holla, skuqje apo edhe kruajtje të lëkurës. Jepini përparësi gjumit. Synoni për 8 orë gjumë cilësor.

Me dimrin, vijnë edhe plot kërcënime, sidomos për lëkurën dhe trupin. Temperaturat e ulëta, ajri i ftohtë, dalja jashtë shtëpisë qoftë edhe për një blerje në dyqan duket shpesh si një betejë e vështirë. Duket se nuk janë vetëm muajt me diell të verës që bëjnë namin në lëkurën tuaj, dimri mund të jetë i ashpër edhe për lëkurën tonë. Moti i ftohtë dhe rënia e niveleve të lagështisë çon në një lëkurë të thatë që nuk është në gjendje të mbajë lagështinë.