Health & Beauty Lifestyle

Flokët tuaj meritojnë kujdes maksimal prandaj ky artikull është shumë i domosdoshëm për të gjitha vajzat!

Të gjithë ne duhet të kujdesemi për flokët çdo ditë. Fillimisht, flokët e çrregullt mund të japin një përshtypje vizuale të pakëndshme. Larja dhe kujdesi i rregullt me ​​shampo është thelbësor, por i pamjaftueshëm. Padyshim, duhet mbajtur një ekuilibër me një dietë të mirë për të rritur shëndetin e flokëve tuaj. Pa monitorimin e duhur, ju nuk mund të rritni flokë të gjatë, të shëndetshëm dhe të bukur. Nëse keni përjetuar rënien e flokëve në të 30-at, duhet të zbulonii disa nga shkaqet e zakonshme për këtë. Ju do të mësoni rëndësinë e të pasurit një rutinë të mirë të kujdesit të flokëve nga ky artikull.

Mosbalancimi i hormoneve

Ndryshimet hormonale mund të ndikojnë në rritjen e flokëve, pavarësisht nëse sapo keni lindur fëmijë apo keni ndaluar marrjen e një pilule kontraceptive. Flokët tuaj bëhen më të trashë dhe më të plotë kur nivelet tuaja të estrogjenit janë më të larta. Hollimi i flokëve ndodh kur nivelet e estrogjenit ulen. Për fat të mirë, kur trupi juaj mësohet me nivelet e reja të estrogjenit, humbja e flokëve duhet të ndalet. Progesteroni mund të përkeqësojë ose të nxisë humbjen e flokëve, ndërsa estrogjeni nxit rritjen e flokëve. Gratë që kanë çrregullime mjekësore që çojnë në çekuilibër hormonal kanë gjithashtu më shumë gjasa të kenë rënie të flokëve. Shembujt përfshijnë hiperplazinë kongjenitale të veshkave, sindromën e vezores policistike (PCOS) dhe hipotiroidizmin.

Sëmundjet autoimune

Më rrallë, një çrregullim autoimun mund të çojë në humbjen e flokëve ose rrallimin e flokëve tek gratë. Kjo tregon se sistemi imunitar i trupit sulmon flokët, duke rezultuar në rënien e flokëve. Lupus eritematoz sistemik dhe alopecia areata janë çrregullime autoimune që mund të dëmtojnë zhvillimin e flokëve tek gratë më të reja.

Stilimi i flokëve me anë të nxehtësisë

Ne shpesh paguajmë çmimin për veprimet tona kur ishim më të rinj gjatë kohës që rritemi. Kjo mund t’i referohet të gjitha stileve të dhimbshme të flokëve që keni bërë në të 20-at dhe 30-at. Inflamacioni shkaktohet nga pjastra dhe krehja e nxehtë. Këto procedura dëmtojnë folikulat e flokëve, të cilat mund të rezultojnë në dhëmbëza dhe përfundimisht humbje të flokëve. Treguesi i parë i dëmtimit të stilit mund të jetë humbja e flokëve ose rrallimi në pjesën e sipërme të kokës. Prandaj, për një ndryshim pozitiv  duhet që të bëni:

  • Një topuz të lirshëm
  • Gërshetat pranë vijës së flokëve duhet të jenë të lira
  • Provoni përdorimin e rrallë të nxehtësisë dhe zgjatjeve të flokëve
  • Eksperimentoni me modele flokësh të ndryshme në vend të një topuz të ngushtë
  • Përdorni tharëse në parametrat e nxehtësisë së ulët