Tech

Gjenerata Z apo ‘Millennials’/Aplikacioni i takimeve analizon ndryshimet në modelet e tyre të takimeve!

Aplikacioni i takimeve dhe studimi i fundit i QuackQuack hedh dritë mbi ndryshimin në modelet e takimeve midis gjeneratës Z (GenZ) dhe miqve të mijëvjeçarit (Millennials). Aplikacioni i takimeve dhe miqësisë mori në pyetje 10,000 miq nga qytetet e nivelit 1 dhe 2; nga 18 deri në 35 vjeç, pjesëmarrësit janë profesionistë që punojnë dhe studentë. Studimi tregon se pavarësisht nga dallimet e shumta në modelet e tyre të takimeve, të dy gjeneratat preferojnë takimet online në krahasim me homologun e tij tradicional, por GenZ zuri vendin e parë, me pothuajse 59% të pjesëmarrësve nën 23 vjeç që zgjodhën aplikacionet e takimit si metodën e tyre të preferuar të takimit. takimi me dikë, në krahasim me 41% të miqve të mijëvjeçarit. Një pjesë e miqve të mijëvjeçarit po eksplorojnë vende martesore dhe disa ende besojnë në takimet e bukura të shkollës së vjetër dhe që krijohen nga miqtë dhe familja.

Rastësishme kundrejt seriozes

43% e miqve të mijëvjeçarit në platformë përmendën përdorimin e aplikacionit për të gjetur marrëdhënie të vërteta për t’u përkushtuar; ata nuk janë të interesuar për takime të rastësishme. Për shumicën e këtyre damarëve, kjo është për shkak të moshës së tyre në rritje.
Ndërsa studionte brezin e ri, aplikacioni zbuloi se 54% e të dashuruarve janë të interesuar për marrëdhënie serioze dhe takime rastësore bazuar në atë lloj personi që takohen në internet. Ata janë kureshtarë dhe duan të eksplorojnë përpara se të vendosen. Pothuajse 31% e miqve midis 18 dhe 22 vjeç po provojnë takime të shpejta. Përgjigjet e sondazhit diktuan që të dashuruarit e GenZ preferojnë të flasin me shumë njerëz në të njëjtën kohë.

‘Ghosting’ është i papjekur, thonë millennials

Aplikacioni zbuloi se 23% e GenZ nga qytetet e nivelit 1 dhe 2 e perceptojnë fantazmat si shumë më pak fyese në krahasim me 32% të miqve të mijëvjeçarit që e shohin trendin krejtësisht të papjekur dhe mosrespektues. Ndërsa mijëvjeçarët thonë se njerëzit duhet të marrin përgjegjësi dhe të kenë guximin të thonë se gjërat nuk po funksionojnë, anëtarët e GenZ menduan se është më mirë të shmangen bisedat e vështira.

Vlerat e përbashkëta janë thelbësore për GenZ

Sondazhi tregon se kur bëhet fjalë për vlerat e përbashkëta dhe përputhshmërinë e këndvështrimeve ndaj jetës, mijëvjeçarët janë më të relaksuar dhe më pranues se ata të GenZ. 36% e femrave të GenZ-së zbuluan se nuk do të konsideronin të përputheshin me dikë me pikëpamje të kundërta mbi idealet thelbësore dhe vlerat morale. Studimi tregon se anëtarët e Genz-it kanë opinione të forta dhe ngurrojnë të shikojnë perspektivat e të tjerëve; shijet e ngjashme dhe atmosferat e përputhshme luajnë një rol vendimtar në procesin e tyre të vendimmarrjes. Sipas të dhënave të aplikacionit, 52% e përdoruesve të GenZ nuk përputhen me njerëz me pikëpamje të ndryshme për çështjet e gjelbra.

GenZ janë në kërkim të miqësisë

Sondazhi tregon se përdoruesit e GenZ në aplikacion nuk kanë frikë të jenë beqarë. Në fakt, 27% e përdoruesve meshkuj nën 23 vjeç përdorin aplikacionin për të gjetur miqësi të vërteta, krahasuar me 39% të meshkujve mijëvjeçarë që kërkojnë dashuri. Këta miq të rinj shihen shpesh duke biseduar rastësisht në internet me ndeshjet e tyre pa synuar të bëhen ekskluzive me to.

Kush është më i mirë në takimet e para?

Kur bëhet fjalë për etiketën e takimit të parë, gratë mijëvjeçare nga qytetet e nivelit 1 dhe 2 janë në krye. 29% e këtyre grave ofrojnë gjithmonë të ndajnë faturën në një takim të parë, krahasuar me vetëm 12% të grave të GenZ që sugjerojnë të njëjtën gjë. Por ndërsa zgjidhnin një vend për takimet e para, të dhënat e sondazhit tregojnë se 26% e femrave të GenZ nga qytetet e nivelit 1 dhe 2 zgjodhën një vend mesatarisht të përballueshëm në krahasim me 21% të grave të mijëvjeçarit, të cilat anonin drejt restoranteve dhe kafeneve të bukura.