Tech

Habit studimi i ri: Jetëgjatësia e baterisë së iPhone-it tuaj varet nga vendi ku ju jetoni!

Vendi ku jetoni mund të jetë pjesërisht fajtor për jetëgjatësinë e keqe të baterisë së iPhone. Apple ka zbuluar se si vendndodhja juaj është vetëm një nga shumë mënyrat se si mund të vuajë ngarkimi i iPhone. Nëse keni mbulim të dobët celular, pajisja juaj iOS do të ketë një shkarkim më të madh të baterisë. Sa më shumë të punojë iPhone juaj për të gjetur sinjal të mirë, aq më shumë do të vuajë bateria juaj.

Pra, nëse jetoni, punoni ose kaloni shumë kohë diku ku mbështeteni në një sinjal të keq ose të ndërprerë, kjo mund të ndikojë në jetëgjatësinë e baterisë. Madje mund të kontrolloni nëse keni marrë një paralajmërim zyrtar nga Apple. Nëse shkoni te Settings > Battery, do të mund të shihni se si funksionon bateria juaj. Dhe mund të shihni mesazhin: “Pa mbulim celular dhe sinjal të ulët”.

Apple shpjegoi në një njoftim zyrtar mbi jetëgjatësinë e baterisë:

Kjo tregon ose se jeni në një zonë të dobët të mbulimit të qelizave dhe pajisja juaj iOS po kërkon një sinjal më të mirë. Ose që e keni përdorur pajisjen tuaj në kushte me sinjal të ulët, gjë që ka ndikuar në jetëgjatësinë e baterisë.

Fatmirësisht ka shpresë për njerëzit që jetojnë në një zonë me sinjal të keq. Nëse nuk keni nevojë për sinjal celulari në asnjë moment, duhet të kaloni në “Airplane Mode”. Në këtë mënyrë, iPhone juaj nuk do të përpiqet vazhdimisht për të gjetur një sinjal të mirë. Apple shpjegoi:

Ju mund të optimizoni jetëgjatësinë e baterisë duke aktivizuar “Airplane Mode”. Ki parasysh se nuk mund të bësh ose të marrësh telefonata kur je në modalitetin e aeroplanit.

Është gjithashtu e rëndësishme që të përpiqeni të qëndroni të lidhur me një rrjet të mirë Wi-Fi sa më shpesh që të mundeni. Mbani mend: jetëgjatësia e baterisë që mbaron shpejt nuk është vetëm një problem i përditshëm. Sa më shpejt të shkarkohet iPhone dhe të kërkojë rikarikim, aq më shpejt do të degradohet bateria.