Celebrities Film & Tv

Iron Man i ri i Marvel-it nuk do të jetë Tony Stark!

Iron Man i fundit i “Marvel” është zbuluar dhe nuk është Tony Stark. Gjeniu i famshëm, miliarderi, playboy-filantropist ka bërë dhjetëra kostume të blinduara, secila më e fuqishme se e kaluara, por në botën e çuditshme të epokës së errët, teknologjia ka regres, që do të thotë se Stark nuk mund të përdorë më armaturën e tij aktuale. Si i tillë, Dark Ages #4 zbulon një Iron Man të ri të përshtatshëm për kohën dhe një pilot të ri.

Në epokën e errët, bota ka ndryshuar në mënyrë të pakthyeshme pasi qenia artificiale Unmaker, dikur e varrosur thellë nën tokë miliarda vjet më parë, u zgjua edhe një herë dhe kërcënoi të shkatërronte Tokën. Si zgjidhje e fundit, Doktor Strange hapi një portal në një dimension ku nuk mund të funksiononte energjia elektrike dhe makina e fuqishme u mund por arriti të vriste Strange përpara se Sorcerer Supreme të mund të mbyllte portalin.

Kështu, formohen aleanca të reja midis armiqve të mëparshëm madje edhe Doctor Doom punon për të mirën e gjithë njerëzimit tani, por armiqtë, si Apocalypse, e shohin botën e re si një mundësi për të pushtuar mbetjet e së vjetrës.

Apocalypse ka kapur Tony Stark dhe një mision i pafat shpëtimi përfundoi në katastrofë kur veprimi i një Quicksilver të kontrolluar nga mendja çoi në vdekjen e Human Torch. Heronjtë nisin një mision masiv për të sulmuar bazën e Apokalipsit, duke mobilizuar dhe duke përdorur fuqitë e manipulimit të motit.

Armatura e Iron Man është dukshëm më e rëndë se çdo një nga krijimet më të fundit të Stark. Kostumi duket se funksionon me avull dhe një sërë ingranazhesh. Ajo që duket të jetë armë ose flakëhedhëse shfaqet në parakrahët e Pepper-it dhe i gjithë aparati duket si një lokomotivë e veshur. Kjo nuk është lufta e parë e Pepper me forca të blinduara; si fillim ajo shpëtoi qindra jetë në armaturën e saj blu por ai kostum ishte i përshtatshëm kryesisht për mbrojtje, jo për sulm.

Me Tony Stark të kapur dhe ndoshta të vdekur dhe me Apokalipsin që mbledh forcat e tij, Pepper Potts ia pret punën si hakmarrësja e re. Tony Stark në mënyrë të paharrueshme ra nga qielli në numrin e parë, kështu që Pepper i kupton rreziqet e përfshira në veshjen e konstruksionit. Por me përvojën që ajo sjell në tryezë, Iron Man i ri i Marvel mund të jetë në gjendje të shpëtojë të vjetrin.