Bota

Itali, njihuni me profesionin e ri që do të ndihmojë mamatë gjatë periudhës së pas-lindjes!

Qeveria italiane ka bërë me dije se ka si qëllim të ndajë rreth 150 milionë euro fond për të mbështetur gratë gjatë periudhës së pas-lindjes, respektivisht 6 muajt e parë. Profesioni si asistentja e nënës do të “lindë” ligjërisht vitin e ardhshëm dhe mbështetja e tyre do të jetë jo nga distanca, por direkt në shtëpi.

Asistentja, do të ketë për detyrë të shoqërojë nënat e reja në gjashtë muajt e parë të jetës së fëmijës, që njihet dhe si periudha më sfiduese për prindërit. Ndihma do të konsistojë jo vetëm nga telefoni ose videocall, por edhe me mbështetje direkte në shtëpi. Propozimi do të kalojë për diskutim në Këshillin e Ministrave para se të miratohet.