Health & Beauty

Ja çfarë tregojnë këto pjesë të trupit për karakterin tuaj!

Edhe pse pamja jonë fizike varet nga gjenet tona dhe jo nga karakteristikat tona personale, ka ende pjesë të trupit që mund të zbulojnë shumë për karakterin.

Disa hulumtime kanë treguar se gjenetika mund të përcaktojë shumë gjëra në lidhje me të ardhmen tonë dhe se si i shikojmë gjërat.

Ja disa lidhje midis karakterit dhe pamjes fizike:

Forma e hundës.

Sipas një studimi të vitit 2013, indi që lidh kockat dhe formon hundën mund të thotë shumë për karakterin e dikujt. Sondazhi përfshiu 1.700 subjekte të cilët u ndanë në disa kategori sipas formës së tyre të hundës.

– Njerëzit me hundë të gjatë janë ambiciozë dhe punëtorë. Ata përpiqen të jenë perfeksionistë dhe përparësia e tyre është gjithmonë një jetë profesionale.

– Njerëzit me hundë të shkurtër janë të ndjeshëm dhe besnikë. Vlerësojnë ndjenjat dhe më shumë vëmendje u kushtojnë të dashurve të tyre sesa karrierës.

– Njerëzit me hundë të mprehtë mund të jenë këshilltarë të shkëlqyeshëm financiarë. Ata i menaxhojnë paratë shumë mirë.

– Njerëzit me hundë të madhe preferojnë të shpenzojnë sesa të kursejnë.

– Njerëzit me hundë të vogël kanë lidhje të shkëlqyera me miqtë dhe familjen.

Forma e fytyrës.

Një fytyrë njerëzore ka një strukturë vërtet komplekse dhe mund të jetë një tregues i shumë gjërave.

Sipas Cesar Lombros, themelues i antropologjisë kriminale, çdo krim mund të identifikohet nga struktura e fytyrës së kriminelit.

Një studim i vitit 2014 zbuloi një korrelacion midis formës së fytyrës dhe inteligjencës artificiale.

– Njerëzit me fytyrë të gjatë janë ndër më inteligjentët.

– Te njerëzit me një fytyrë “të ngushtë”, emocionet dhe empatia janë më të zhvilluara sesa inteligjenca.

– Njerëzit me fytyrë të gjerë kanë provuar të jenë të pandjeshëm, por shumë të suksesshëm.

Ngjyra e syve.

Duket se sytë janë me të vërtetë pasqyra e shpirtit.

Një studim i 428 të anketuarve synonte të zbulonte nëse sytë pasqyrojnë tipare të personalitetit. Karakteri dhe struktura e syrit është treguar të jetë e lidhur me lobin frontal të trurit përgjegjës për formimin e karakterit.

– Njerëzit me sy kafe lindin udhëheqës. Ata me sy të errët janë introvertë dhe misteriozë.

– Njerëzit me sy të kaltër të lehtë kanë një frymë konkurruese, dhe njerëzit me sy blu të errët kanë forcë të madhe fizike dhe janë shumë të ndjeshëm.

Forma e syve.

Prej vitesh besohet se forma e syve, mund të zbulojë shumë për karakterin e dikujt.

– Njerëzit me sy të gjerë kanë tendencë të shprehin ndjenjat e tyre. Ata i kushtojnë vëmendje detajeve dhe shpesh janë të kujdesshëm.

– Njerëzit me sy të mëdhenj janë me mendje të hapur, inteligjente dhe miqësore.

– Njerëzit me sy të gjerë dhe të afërt janë introvertë dhe perfeksionistë.

– Njerëzit me sy të gjerë kanë tendencë të jenë misterioze dhe të tensionuar.

– Njerëzit me sy në formë bajame janë pasionantë dhe romantikë.

Buzët.

A e dini se buzët tuaja kanë një gjurmë unike, ashtu si gishtat?

Është zbuluar se forma dhe madhësia e gojës tuaj mund të ndikojë në sjelljen tuaj.

– Njerëzit me buzë të mesme përpiqen të jenë të pavarur, vlerësojnë vëmendjen dhe nuk e pëlqejnë dramën.

– Njerëzit me buzë të mëdha kujdesen për të dashurit e tyre dhe gjithmonë i vendosin më parë nevojat e njerëzve të tjerë.

– Njerëzit me buzë të gjera janë zemërgjerë dhe duan t’i ndihmojnë të tjerët.

– Njerëzit me buzë të holla kanë një frymë konkurruese. Në thelb, ata janë të vetmuar dhe rrallë u pëlqen të kalojnë kohën me të tjerët.

 

Gishtërinjtë.

Me sa duket, gjatësia e gishtërinjve tuaj tregon sa keni qenë të ekspozuar ndaj testosteronit në barkun e nënës. Një studim erdhi në përfundimet e mëposhtme:

– Nëse gishti i dytë është më i gjatë se gishti tregues, atëherë ju jeni një person simpatik që ju pëlqen të marrë rreziqe.

– Nëse gishti tregues është më i gjatë se gishti i dytë, atëherë ju jeni një udhëheqës i lindur.

– Nëse gishti i dytë dhe gishti tregues janë në të njëjtën gjatësi, atëherë keni aftësi të shkëlqyera komunikimi.