Celebrities Film & Tv Showbiz

Ka një arsye mjaft të fortë pse Lisa Marie Presley e urrente aktorin e njohur, Tom Cruise!

Lisa Marie Presley zbuloi disa vite para vdekjes së saj se nuk kishte një marrëdhënie të mirë me Tom Cruise, një nga aktorët më të lidhur me sektin “Scientology”. Vajza e Elvis Presley-t e urrente aktorin, ose të paktën kështu tha ajo, gjithçka për shkak të fesë në të cilën ata ishin përfshirë.

Lisa Marie u bë pjesë e këtij grupi të fuqishëm kur ishte vetëm nëntë vjeç. Ishte nëna e saj, Priscilla, e cila vendosi të bashkohej, gjoja e rekrutuar nga asistentja e John Travolta-s, Sylvia ‘Spanky’ Taylor. Scientology ishte përpjekur tashmë të rekrutonte Elvisin, por ai gjithmonë pohoi se ata e donin atë për famën dhe paratë e tij, diçka që besonte edhe vajza e tij.

Në fakt, Lisa Marie kritikoi ashpër Scientology në një intervistë me Tony Ortega, duke akuzuar udhëheqësin e fesë, David Miscavige, se ka përfituar nga pasuria e familjes së saj. Lisa Marie Presley në vitin 2014 pasi u largua nga sekti tha se:

Në moshën 25-vjeçare, pasi mora trashëgiminë, ata filluan të më ushqenin që të isha ky person që do të dilte dhe do të merrte të gjithë të tjerët brenda. Unë e urrej Tomin. E takova 20 vjet më parë. Thashë se nuk dua të jem më kurrë në një dhomë me të.

Përveç kësaj, ajo shpjegoi se si ata u përpoqën të rekrutonin familjen dhe miqtë e saj, siç ishte rasti me burrin e saj të dytë, Michael Jackson.

E themeluar në dhjetor 1953 nga shkrimtari i trillimeve shkencore L. Ron Hubbard, Scientology është një nga fetë më të reja, por më të njohura në botë.nBesimet e Scientologëve nuk janë të njohura për publikun e gjerë dhe informacioni rreth fesë është shpesh kontradiktor.

E gjithë kjo kontrollohet nga autoriteti qendror i vendosur në kishën e Kalifornisë. Edhe pse idealet e saj janë sekrete, anëtarët e saj më të famshëm nuk janë, siç është rasti i Tom Cruise, një nga më aktivët.