Celebrities Gossip Showbiz

Kevin Spacey u shpall i pafajshëm pas 9 akuzave për ngacmim seksual!

Një gjykatë në Londër ka vendosur për fatin e Kevin Spacey-t në rastin e tij ndaj akuzave për sulm seksual.

Ditën e sotme, protagonisti i ‘House of Cards’ u shpall i pafajshëm për nëntë akuza për sulm seksual.

Akuzat e Spacey, për të cilat ai kishte deklaruar më parë se ishte i pafajshëm, shtriheshin nga viti 2004 deri në vitin 2013, që përfshinin katër burra në Mbretërinë e Bashkuar. Në atë kohë, ylli i Baby Driver mbante pozicionin e drejtorit artistik të Teatrit Old Vic në Londër.

Spacey fillimisht u akuzua për 12 akuza për sjellje të pahijshme seksuale, por numri i akuzave u reduktua javën e kaluar, sipas Variety.

“Unë imagjinoj se shumë prej jush mund të kuptojnë se ka shumë për mua për të përpunuar pas asaj që sapo ndodhi sot,” tha ai në një video të siguruar nga NBC News. “Unë do të doja të them se i jam jashtëzakonisht mirënjohës gjykatës që gjeti kohë për të shqyrtuar me kujdes të gjitha provat dhe të gjitha faktet përpara se të merrnin vendimin e tyre dhe jam i përulur nga rezultati sot”.

Gjatë gjyqit, sipas gazetës, prokurorja Christine Agnew e quajti yllin e “American Beauty” një “ngacmues seksual”, duke e akuzuar atë se i kapi në mënyrë agresive burrat nga gjiri dhe “i bën të tjerët të ndihen të pafuqishëm.

“Vetë Spacey i mohoi akuzat kur u shpreh, “Nëse jam i interesuar për dikë, gjëja e parë që dua është që ata të ndihen mirë.”

Kjo nuk është hera e parë e telasheve ligjore me të cilat përballet aktori i Heartburn. Në vitin 2017, Netflix ndërpreu lidhjet me aktorin pas akuzave për sulme seksuale dhe sjellje të pahijshme të tij.

Një vit më pas, fituesi i Oscar-it u përball me një akuzë të rëndë për ngacmim të pahijshëm në Masaçusets, për të cilën ai u deklarua i pafajshëm. Akuza më vonë u hoq për shkak të “mosdisponueshmërisë së dëshmitarit ankues”, sipas dokumenteve të gjykatës të siguruara nga E! News asokohe.

Përveç përballjes me procedimet penale, ai u përball edhe me një padi nga aktori i Star Trek: Discovery, Anthony Rapp, i cili ngriti një padi prej 40 milionë dollarësh duke pretenduar se Spacey e kishte sulmuar seksualisht në vitin 1986 kur ylli i Rent ishte 14 vjeç. Një gjykatë në New York e shpalli Spacey të pafajshëm në tetor 2022.