Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Love & Sex

Lloji i burrit që çdo vajzë do të ëndërronte të kishte/Studim!

Eshtë mjaft e zakonshme që një burrë me pamje mesatare, që ka vetëbesim është më i suksesshëm me gratë, sesa dikush me një fytyrë më tërheqëse. Dhe tani ka një shpjegim. Një studim i botuar në ‘Psychological Science’ zbuloi se burrat, pamja e të cilëve është larg standardeve të bukurisë, por që kanë më shumë besim në vete, janë më të suksesshëm se burrat me atraktivitet më të lartë fizik.

Ky studim përfshiu 96 burra dhe 103 gra, që morën pjesë në takime të shpejta, ku secili pjesëmarrës kaloi tre minuta duke folur me një pjesëmarrës tjetër. Rezultatet treguan se “burrat që besonin se janë më tërheqës se sa ishin, u zbuluan se ishin më tërheqës për gratë”. Dhe ky besim ishte çelësi i suksesit të takimeve.

Përveç kësaj, studimi tregoi se burrat që janë më pak të shqetësuar për pamjen e tyre fizike nuk janë vetëm më të suksesshëm me gratë, por gjithashtu rrisin fëmijë me vetëbesim. Gjithashtu është konstatuar se meshkujt më tërheqës fizikisht kanë më shumë gjasa të tradhtojnë.

Marrëdhëniet toksike nuk fillojnë gjithmonë me ofendime apo abuzim fizik. Ndonjëherë gjithçka fillon nga një partner që kontrollon tjetrin dhe ky kontroll shpesh ‘maskohet’ me mjeshtëri si dashuri, kujdes dhe dashuri. Sidoqoftë, ka disa ‘flamuj të kuq’ që mund të sinjalizojnë se keni ‘ngecur’ në një marrëdhënie toksike dhe është e rëndësishme t’i vini re ato në kohë.

Ndërkaq, ju rikujtojmë se takimet e para mund të jenë shumë të vështira dhe të ndërlikuara. Por mos harroni që në çdo rast të jeni vetvetja. Së fundmi, eksperimentet që u realizuan nga psikologët e “Princeton Janine Willis” dhe “Alexander Todorov”, treguan se na duhen vetëm 1/10 e sekondës për të formuar një opinion për një person vetëm duke parë fytyrën e tyre. Vlen të theksojmë se “Bright Side” ka zbuluar nëntë gjërat që nuk u shpëtojnë dot syrit të një femre kur shohin një mashkull.