Celebrities Showbiz Sport

Marramendëse, njihuni me shifrën e pasurisë së legjendës së tenisit, Novak Djokovic!

Legjenda e tenisit serb Novak Djokovic konsiderohet tashmë më i miri në historinë e sportit, madje edhe mbi lojtarët e tjerë të jashtëzakonshëm si Roger Federer dhe Rafael Nadal. Por për sa i përket pasurisë, njerëzit gjithmonë kanë pyetur veten nëse ai është më i suksesshmi edhe në atë aspekt. Për ta zbuluar, le t’i hedhim një sy të gjithë vlerës neto dhe fitimeve të Novak në vitin 2024. Përveç kursimeve të tij gjatë gjithë jetës, ne do të shikojmë në mënyrë specifike se çfarë ai ka arritur tashmë vetëm nga Australian Open në 2024. Djokovic është gati të luajë gjysmëfinalet e turneut ndaj italianit Jannik Sinner, i cili renditet i katërti në ATP. Por favorit kryesor është Novak Gjokovic pas vitit mbresëlënës 2023 që pati.

Le të shohim se sa shumë para ka bërë Novak Djokovic në Australian Open 2024 që ka vazhduar gjatë gjithë muajit janar të këtij viti. Para së gjithash, lojtarët që luajtën Raundin e Parë të turneut marrin të gjithë 120,000 dollarë secili. Në raundin e 64-të i jepet çdo lojtarirreth 180,000 dollarë. Në raundin e 32-të, çdo lojtar merr 255,000. Të gjithë lojtarët e raundit të 16-të marrin 375,000 dollarë. Një shumë kjo që vazhdon dhe rritet nga raudi në raund nga $600,000 deri në 990,000 dollarë secili. Deri më tani, Novak Djokovic tashmë ka fituar 2,520,000 dollarë në total.

Gjërat do të ndryshojnë në mënyrë drastike pas finales, çdo lojtar merr një shumë të ndryshme parash ose për të fituar Australian Open ose për të përfunduar si nënkampion. Vendi i dytë merr 1,725,000 USD. Por fituesi i turneut merr një shumë të madhe $3,150,000 USD. Plus, ata marrin një tjetër titull Grand Slam. Në rastin e Novak Gjokoviçit, fillimisht ai duhet të fitojë gjysmëfinalen të enjten dhe të fitojë finalen e mundshme. Nëse do ta bënte këtë, Novak do të fitonte titullin e tij në Grand Slam nr. 25. Midis të 24 titujve që ka fituar, Novak Djokovic ka fituar rreth 165 milionë dollarë. Midis kësaj dhe të gjitha marrëveshjeve të tij të sponsorizimit gjatë karrierës së tij, Forbes vlerëson se Novak Gjokovic ka një vlerë të vlerësuar rreth 250 milionë dollarë.