Auto & Moto

Mercedes-Benz tërheq nga tregu më shumë se 300,000 makina!

Mercedes-Benz ka nisur një tërheqje vullnetare të mbi 300,000 automjeteve për shkak të problemeve të bllokimit. Sipas dokumenteve të publikuara nga Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostrada, tërheqja prek SUV-të e vjetra që janë prodhuar që në vitin 2011. Konkretisht, njësitë e prekura janë 323,963 njësi të gjeneratës së tretë të Mercedes-Benz M-Class (W166), e cila më vonë u riemërua GLE-Class në modelin e saj të 2015 dhe GLE Coupe (C292). Të identifikuara përmes të dhënave të prodhimit, automjetet e prekura u prodhuan që në 1 korrik 2011. Prodhimi i njësive të prekura përfundoi më 25 nëntor 2019.

Dokumentet e NHTSA vunë në dukje se problemi qëndron me ujin që mund të rridhte në pjesën e pasme të automjeteve të prekura në fjalë. Këto janë regjistruar në ankesat e klientëve të dorëzuara që në vitin 2018 jashtë tregut të SHBA-ve. Mercedes-Benz e hetoi këtë çështje disa vite më parë dhe kreu analiza të rreziqeve të mundshme. Kompania arriti në përfundimin se problemi mund të çojë në një mosfunksionim të pompës së përmendur të karburantit dhe ndërprerje të furnizimit me karburant në motor, gjë që më pas mund të çojë në bllokimin e motorit pa paralajmërim.

Edhe pse dokumentet nuk deklaronin se një problem ngecjeje ka ndodhur tashmë me klientët, Mercedes-Benz filloi një tërheqje vullnetare si masë paraprake e këtij problemi. Tregtarët do të kontrollojnë automjetet e prekura si dhe do të zëvendësojnë njësinë e kontrollit të pompës së karburantit nëse e gjykojnë të nevojshme.

Mercedes-Benz thotë se do të ndërtojë rrjetin e vet mbarëbotëror të karikimit të automjeteve elektrike duke filluar në Amerikën e Veriut në një përpjekje për të konkurruar me liderin e shitjeve të automjeteve elektrike “Tesla”. Prodhuesi gjerman i makinave luksoze tha në ekspozitën e pajisjeve CES në Las Vegas se do të fillojë ndërtimin e rrjetit të Amerikës së Veriut këtë vit me një kosto totale prej pak më shumë se 1 miliard euro (1.05 miliardë dollarë).