Tech

Meta prezanton veçorinë e re!

WhatsApp ka mbi 3 miliardë përdorues aktiv mujorë, duke e bërë atë një nga aplikacionet më të njohura të mesazheve në mbarë botën. Pavarësisht popullaritetit, përdoruesit kanë dëshiruar më shumë opsione të personalizuara. Me sa duket, ndryshime të tilla do të prezantohen së shpejti.

Në versionin më të fundit beta të WhatsApp për iOS, mediat e huaja kanë zbuluar se Meta po ndërhyn me një veçori të re. Me funksionin e ri, përdoruesit do të jenë në gjendje të zgjedhin një ngjyrë dhe sfond të ri për temën e paracaktuar të bisedës.

Pasi të zgjidhni ngjyrën, ajo do të bëhet automatikisht tema e parazgjedhur e bisedës. Gjithashtu, thuhet se aplikacioni po punon edhe për një veori që e kontrollon ngjyrën e tij. Nëse ajo prezantohet, përdoruesit do mund ta ndryshojnë ngjyrën e aplikacionit nga e gjelbërta në tjera nuanca.

Versionet e shërbimit janë të disponueshme për përdoruesit e WhatsApp që mund të kenë qasje përmes një shfletuesi uebi ose desktopi. Nëse dëshironi të përdorni WhatsApp nga kompjuteri juaj, keni në dispozicion klientë të uebit dhe desktop të WhatsApp. Kjo është e disponueshme në një PC Windows, Mac ose PC tjetër.

Aplikacionet në ueb dhe desktop të WhatsApp janë të ngjashme, por ende kanë disa dallime që i ndajnë ato. Më e rëndësishmja, versioni në internet i WhatsApp nuk lejon thirrje audio ose video. Klienti i desktopit, nga ana tjetër, e lejon atë dhe për të nisur një telefonatë, klikoni në ikonën e telefonit ose videokamerës në këndin e sipërm djathtas.

Ndërsa jeni në një telefonatë video, ju keni mundësinë për të ndarë ekranin tuaj zgjidhni butonin e ndarjes së ekranit dhe zgjidhni dritaren që dëshironi të ndani. Kur bëhet fjalë për një shfletues në internet, avantazhi më i madh që ofron qasja në WhatsApp në këtë mënyrë është komoditeti.