Tech

Miliarderi i teknologjisë Elon Musk rrëfen se ka tentuar të kryejë vetëvrasje!

Miliarderi i teknologjisë Elon Musk zbuloi në një intervistë të re se ai kishte kaluar një krizë ekzistenciale në moshën 12-vjeçare, në të cilën ai mendoi t’i jepte fund jetës së tij. 52-vjeçari i tha Aaron Ross Sorkin të ‘New York Times’ në Samitin e ‘DealBook 2023’ se ai dikur mendonte: “A është e gjitha e kotë? Pse të mos bëj vetëvrasje? Pse ekzistoj?’”

Musk tha se në atë kohë, ai do të lexonte tekste fetare dhe në veçanti, libra të filozofisë gjermane që e bënin atë mjaft të dëshpëruar, kështu që ai këshilloi që adoleshentët të mos i lexonin ato. Sidoqoftë, kur mori në dorë “Udhëzuesin e autostopit për galaktikën” të Douglas Adams, ai kuptoi se gjetja e kuptimit të jetës nuk zvogëlohet në një përgjigje të thjeshtë, por më tepër se cilat pyetje duhet të bëjmë.

Motivimi im atëherë ishte, mirë, jeta ime është me të vërtetë e fundme… por nëse mund të zgjerojmë shtrirjen dhe shkallën e ndërgjegjes, atëherë ne jemi më të aftë të kuptojmë se çfarë pyetjesh të bëjmë në lidhje me përgjigjen që është universi dhe ndoshta mund ta zbulojmë cili është kuptimi i jetës

Musk gjithashtu i tha Sorkinit se mendja e tij shpesh ndihet si një stuhi shumë e egër sepse ai ka një burim idesh që kalon nëpër të gjatë gjithë kohës. Kur u pyet nëse ishte një “stuhi e lumtur”, pronari i X ndaloi për një moment dhe u përgjigj: “Jo. Mendoj se në një farë mase kam lindur në këtë mënyrë, por kjo u përforcua nga një fëmijëri e vështirë, sinqerisht,”-shtoi ai.

Së fundmi, Elon Musk nuk u kursye aspak kur reklamuesve që u larguan nga platforma X e që më herët njihej si Twitter, për shkak të përmbajtjes antisemitike, iu drejtua me fjalët: “Go fuck yourself!” Musk përsëriti se i vjen keq që publikoi postimin e 15 nëntorit në X, ku shprehej se “pajtohej me postimet kundër hebrenjve”. Që atëherë, manjati është përballur me kritika të shumta, pasi ra dakord me një përdorues të X-it, i cili në mënyrë të rreme pretendoi se hebrenjtë po nxisnin urrejtje ndaj njerëzve të bardhë.