Health & Beauty Lifestyle

Mjafton të merrni qenushin me vete në zyrën tuaj të punës dhe benefitet jua themi ne!

Në një përpjekje për të lehtësuar stresin, gjiganti mediatik NBCUniversal ka prezantuar një anëtar të ri në fuqinë e tij punëtore; Atlas, një labrador i zi gjashtëmujor. NBCUniversal, një njësi në pronësi të Comcast, ka qenë duke lundruar në një sërë sfidash kohët e fundit. Shkarkimi i CEO-t të saj pas një ankese për ngacmim seksual, shoqëruar me tensione të brendshme rreth vendimeve editoriale, ka kontribuar në një ndjenjë të dukshme shqetësimi midis punonjësve. Për më tepër, ngjarjet e vazhdueshme globale kanë rritur më tej nivelet e stresit brenda organizatës.

Duke njohur rëndësinë e prioritizimit të mirëqenies së punonjësve, shefi i Burimeve Njerëzore të NBCUniversal, Vicki Williams, udhëhoqi nismën për të prezantuar Atlas në vendin e punës. Ndërsa shumë kompani lejojnë punonjësit të sjellin kafshët e tyre në punë herë pas here, NBCUniversal kërkoi një zgjidhje më të përhershme për të përmirësuar shëndetin mendor në vendin e punës.

Atlas, i cili është në trajnim për t’u bërë një qen udhërrëfyes për një veteran ushtarak, është marrë nga Fondacioni Guide Dog. Me prezencën e tij Atlas e ka bërë shpejt veten të dashur për punonjësit e NBCUniversal, duke u shfaqur në platforma të ndryshme të kompanisë, duke përfshirë shfaqjen Kelly Clarkson dhe dhomën e shkrimtarëve të Saturday Night Live.

Williams theksoi rëndësinë e rolit të Atlasit në nxitjen e një mjedisi pune mbështetës. Në një intervistë, ajo theksoi ndikimin pozitiv që kafshët shtëpiake mund të kenë në shëndetin mendor dhe moralin, duke nënvizuar rëndësinë e krijimit të një kulture miqësore për kafshët shtëpiake në vendin e punës.

Fernando Silva, një ekzekutiv marketingu në Mars Petcare, ndau njohuri se si janë zbatuar iniciativat miqësore me kafshët shtëpiake në zyrat e Mars, duke përmendur përfitimet e programeve të tilla në tërheqjen dhe mbajtjen e talenteve.

Ndërsa politikat miqësore për kafshët shtëpiake, duke përfshirë përfitimet e sigurimit të kafshëve shtëpiake, po bëhen gjithnjë e më të zakonshme në mesin e punëdhënësve, normat e marrjes nga punonjësit mbeten modeste. Megjithatë, prezantimi i Atlas në NBCUniversal shërben si një testament i përkushtimit të kompanisë për t’i dhënë përparësi mirëqenies së punonjësve në mes të kohërave sfiduese.