Health & Beauty Lifestyle

Mos vendosni kurrë pastë dhëmbësh tek aknet, ja çfarë po i shkaktoni lëkurës tuaj!

Krijimi i trukeve tona të bukurisë mund të duket si mënyra e përsosur për të kursyer para, por jo të gjitha ato janë të rekomandueshme. Një nga shkelësit më të mëdhenj është, sigurisht, mashtrimi famëkeq i bukurisë së vendosjes së pastës së dhëmbëve tek shenjat e akneve.

Dr. Zainab Laftah, Konsulente Dermatologe, GetHarley Clinician thotë:

Pasta e dhëmbëve mund të duket si një zgjidhje e thjeshtë për të trajtuar njollat, por ka të ngjarë të shkaktojë më shumë dëm sesa dobi. Pasta e dhëmbëve përmban përbërës që mund të rezultojnë në skuqje të lëkurës, kruajtje, inflamacion dhe djegie.

E thënë thjesht, ky i ashtuquajtur rregullim i shpejtë mund të shkaktojë disa dëmtime serioze të lëkurës dhe ta përkeqësojë atë defekt shumë më tepër. Ka disa ide të gabuara se aplikimi i tij në një vend do të thajë puçrrat, por ajo që në të vërtetë bën është të acarojë lëkurën dhe të shkaktojë skuqje.

Pasta e dhëmbëve nuk përmban asnjë përbërës që synon në mënyrë specifike aknet ose puçrrat. Ndoshta, mund të zvogëlojë përkohësisht madhësinë e një puçrre duke e tharë atë, prandaj të gjithë mund të mashtrojmë nga videot para dhe pas TikTok, por gjithashtu mund të bllokojë poret dhe të bllokojë bakteret, të cilat mund të çojnë në më shumë puçrra.

Pasta e dhëmbëve është projektuar për të hequr pllakat dhe bakteret nga dhëmbët, të cilat mund të jenë të ashpra në lëkurën delikate të fytyrës. Aplikimi i pastës së dhëmbëve në një puçërr ose shenjë aknesh mund ta bëjë atë më të prirur ndaj plasaritjeve ose problemeve të tjera të lëkurës. Në vend të kësaj, është më mirë t’i përmbahemi alternativave të miratuara nga dermatologu, si acidi salicilik dhe peroksidi benzoil, të cilat janë testuar në lëkurë.