Bota Travel

Në këtë vend personat nën 19-vjeç do të udhëtojnë falas me transport publik!

Roma do të jetë qyteti i parë revolucionar në Itali, ku nxënësit deri në moshën 19-vjeç do të udhëtojnë falas në mjetet e transportit publik përgjatë gjithë vitit shkollor. Sipas ligjit në fuqi në mjetet e transportit publik janë të detyruar të paguajnë biletën fëmijët nga moshat 11 vjeç e deri në moshë madhore. Abonimet mujore të transportit publik sipas të ardhurave familjare shkojnë nga 150 deri në 250 euro e për familjet me dy fëmijë adoleshentë në shkollë, kosto mujore për lëvizjen e tyre është 500 euro.

Ky vendim i bashkisë së kryeqytetit italian favorizon këtë fashë të rinjsh dhe sipas parashikimeve do të përfitojnë rreth 400 mijë nxënës romanë. Gjithashtu një fond prej 2 milionë euro është miratuar për të ndihmuar të rinjtë me familje me të ardhura të ulëta, për të frekuentuar gratis kurse sportive.