Lifestyle Love & Sex

Nëse edhe ju tërhiqeni nga burra më të mëdhenj në moshë, ky artikull është për ju!

Është mjaft i madh numri i grave që duan ta shpenzojnë jetën me burra shumë më të mëdhenj në moshë sesa ato. Madje, ka edhe një term të veçantë që është krijuar për këtë lloj lidhje, romanca ‘Maj-Dhjetor’.

Mund t’ju duket mjaft romantike, por shumë njerëz i shohin çuditshëm çiftet që dallojnë shumë në moshë. Kjo për shkak se ata nuk e kuptojnë që ka arsye shumë të mëdha se përse femrat joshen nga meshkujt e tillë.

Meshkujt më të vjetër janë më të pjekur

Është e ditur se femrat kanë tendenca të piqen më herët sesa meshkujt. Prandaj kjo është arsyeja se përse meshkujt e moshës së tyre janë në fazën ku ende duan të provojnë gjëra dhe ta eksplorojnë botën para se të futen në lidhje serioze, nuk janë partnerët idealë për to. Meshkujt më të vjetër duken shumë më seriozë dhe më joshës për femrat që janë të gatshme për lidhje serioze dhe të përkushtuara në familje.

Kanë njohuri për shumë gjëra

Të gjithë e kemi dëgjuar thënien se me moshën vjen edhe mençuria. Studimet e dëshmojnë se meshkujt më të vjetër zakonisht janë më inteligjentë sesa meshkujt më të rinj e kjo ka të bëjë me përvojën më të madhe në jetë. Edhe femrat e konfirmojnë këtë sepse janë të sigurta që meshkujt më të vjetër kanë kaluar nëpër shumë përvoja jetësore të cilat në mënyrë efikase u kanë mësuar atyre leksione të ndryshme.

Siguria financiare

Gratë kujdesen shumë për paratë dhe kështu duhet. Gratë tërhiqen natyrshëm nga burrat që fitojnë më shumë para për arsye shumë të vlefshme. Përveç faktit që çështjet e parave janë pjesë e shkaqeve kryesore të divorcit, një nga punët më të rëndësishme që një mashkull duhet të bëjë është të sigurojë. Dy punët kryesore të një burri janë të sigurojë dhe të mbrojë. Prandaj, një grua ka një tërheqje fillestare ndaj një burri që mund të sigurojë për të. Dhe e vërteta e vështirë është, nëse je ende një djalë i ri, ka shumë të ngjarë, ose nuk je ende i qëndrueshëm financiarisht, ose mjaftueshëm i dhënë në karrierën tënde për të garantuar të ardhura të qëndrueshme për veten.

Udhëheqja

Një djalë që ka kaluar më shumë do të jetë më i përgjegjshëm dhe i mbështetur te vetja. Me përvojën e kalimit të uljeve dhe ngritjeve të jetës, burrat mësojnë se si t’i bëjnë ballë stuhisë. Dhe shumicën e kohës, ata dalin nga stuhia si versione më të mira të vetes. Si i tillë, kur gruaja e tij po kalon një vështirësi, burri mund t’i japë këshilla të dobishme partneres në lidhje me atë që ajo po kalon. Me fjalë të tjera, në momentet kur ajo është në kaos, duke u ndjerë e paqëndrueshme mendërisht ose emocionalisht, ai mund të sigurojë stabilitet.

Ata e dinë se çfarë duan

Një djalë që ka kaluar më shumë, ka kaluar disa punë, më i vendosur në jetë, ka më shumë gjasa të dijë se çfarë dëshiron shumë më tepër se dikush më i ri. Megjithatë, vetëm për shkak se jeni i ri dhe thjesht i kuptoni gjërat nuk do të thotë që vajzat nuk do t’ju pëlqejnë. Një djalë që e di se çfarë dëshiron është tërheqës pavarësisht se në cilën fazë të jetës është. Natyrisht, nuk është gjithmonë rasti që të gjitha femrat tërhiqen nga djemtë që janë më të mëdhenj se ato.