Auto & Moto

Njerëzit aspak të kënaqur me përvojën e karikimit në shtëpi të makinave elektrike, studim!

Organizata J.D.Power, ka publikuar një studim të ri që thotë se ndërsa 68% e pronarëve të makinave elektrike përdorin një karikues të nivelit 2 të instaluar në shtëpi, kënaqësia e tyre e përgjithshme me përvojën e karikimit në shtëpi ka rënë nga viti në vit. Këto gjetje vijnë nga Studimi i Përvojës së Karikimit të Makinave Elektrike në Shtëpi (EVX) 2023, i cili vlerëson kënaqësinë e pronarit me karikuesit L2 në SHBA. Studimi përcaktoi se këtë vit kënaqësia me karikimin në shtëpi ra me 12 pikë. Fajtori? Rritja e kostos së energjisë elektrike për shkak të inflacionit.

Pronarët gjithashtu raportohet se janë të pakënaqur me shpejtësitë e karikimit në shtëpi dhe për disa arsye J.D. Power nuk e shpjegon këtë, por viti i modelit të makinës tuaj elektrike mund të bëjë një ndryshim në këtë fushë. Kompania në njoftimin e saj për shtyp tha se:

Studimi i vitit 2023 zbulon se pronarët e makinave elektrike të vitit të modelit 2022 dhe vitit të modelit 2023 janë më pak të kënaqur me shpejtësinë e karikimit të shtëpisë së tyre sesa pronarët e makinave elektrike të vitit të modelit 2021 dhe vitit të modelit 2020, gjë e cila është befasuese duke pasur parasysh se makinat elektrike më të reja zakonisht kanë teknologji më të mirë karikimi dhe për rrjedhojë edhe shpejtësi më të lartë karikimi, sesa modelet më të vjetra.

Karikuesi L2 i montuar në shtëpi me renditjen më të lartë është karikuesi zyrtar i Tesla-s, i cili mori 790 nga 1000 pikë. Vendi i dytë vjen nga GRIZZL-E, i cili mori 757 pikë dhe vendi i tretë shkon për Emporia me 754 pikë.