Botë e Çuditshme Lifestyle

Njerëzit po vendosin peshqirë të ngrirë mbi freskuese, por pse kjo metodë është një ide e keqe?!

Kjo përpjekje qetësuese në mënyrë paradoksale mund t’i bëjë njerëzit shumë më të nxehtë. Ndërsa qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar luftojnë për të qëndruar të ftohtë mes valës së vazhdueshme të të nxehtit, ekspertët po paralajmërojnë kundër një hakeje potencialisht vdekjeprurëse të rrahjes së nxehtësisë që bëhet virale në TikTok, në të cilën përdoruesit vendosin një peshqir të ngrirë mbi një ventilator në mënyrë që të fryjë ajër të ftohtë.

Pamjet që detajojnë teknikën e supozuar të ftohjes aktualisht po grumbullojnë miliona shikime në TikTok.

Përsëri, ne po shohim influencues të TikTok që po demonstrojnë disa metoda se si të shmangim të nxehtin me fansat e tyre, të cilët janë potencialisht të pasigurt.

Teknika doli në dritë përmes një tutoriali nga përdoruese e TikTok @tiabagha, në të cilin ajo udhëzon shikuesit e saj që të vendosin një peshqir nën pak ujë të ftohtë dhe më pas ta ngrijnë. Më pas, klipi e pret atë duke marrë peshqirin tashmë të ngrirë dhe duke e mbështjellë mbi ventilatorin e kutisë së saj, duke mohuar kështu nevojën për të paguar për “një njësi AC 600 dollarë”, sipas titullit. Ndërsa kjo mund të duket si një mënyrë e zgjuar për MacGyver, Capanna paralajmëron se rreziqet i tejkalojnë përfitimet.

Vendosja e një peshqiri ngrirës në një ventilator të kyçur mund të destabilizojë pajisjen dhe të bëjë që ajo të bjerë, duke shkaktuar që tehet të godasin mbrojtësin dhe ta vënë motorin nën presion, madje mund ta thyejnë pajisjen fare. Rreziku më i madh vjen nga peshqiri, i cili përfundimisht do të shkrihet dhe do të laget plotësisht. Uji dhe energjia elektrike nuk përzihen dhe, duke kopjuar këtë hak, uji mund të bie në kontakt me motorin ose spinën dhe prizën e tij, duke rritur rrezikun e një goditjeje elektrike.