Lifestyle Love & Sex

Gjenerata Z po kalon një recesion seksual, këtu janë arsyet dëshpëruese përse…

Ata nuk mund të marrin asnjë kënaqësi dhe TikTok mund të jetë fajtor. Gjenerata Z është në kontrollin e një recesioni të seksit dhe është kryesisht faji i mediave sociale, sipas një libri të ri, “I shtrirë dhe i hutuar: Pse e tolerojmë seksin e keq dhe si ta ndalojmë”. Autorja Maria Yagoda shkruan:

Të rinjtë janë përmbytur në mënyrë unike me mesazhe toksike që rrethojnë seksin që në fakt kanë prishur aftësitë tona për të ndjerë kënaqësi. TikTok dhe Instagram mund të kenë pozicionuar të rinjtë për të analizuar më mirë seksualitetin e tyre, por ata nuk janë domosdoshmërisht më afër ndërtimit të një jete seksuale afirmuese dhe të këndshme.

Me fjalë të tjera, brezi që shpiku kalimin e sasive të mëdha të jetës së tyre në shtrat, një mënyrë jetese e njohur si “shtrirja në shtrat”, nuk po bën shumë me kohën e tyre të shtrirë. Dhe kjo mund të ketë të bëjë me mënyrën se si ata janë përmbytur me imazhe tingëlluese që në moshë të hershme, tha kolumnistja veterane e seksit.

Fëmijët po marrin informacione për seksin nga TV, nga revistat, nga TikTok dhe nuk më kujtohet të kem parë shumë diskurs rreth seksit që nuk është domosdoshmërisht i tmerrshëm, ndoshta thjesht pak i sikletshëm, ndoshta një lloj ‘meh’. Kur flas me njerëz, ajo që dëgjoj është se shumë prej tyre tashmë e kanë përjashtuar idenë se jeta e tyre seksuale mund të jetë e mrekullueshme për ta, e cila, natyrisht, është një zgjedhje që çdokush është i mirëpritur ta bëjë, por unë e kam. pyetje rreth llojit të informacionit që marrim. Por ka një tjetër fajtor, COVID-19. Pandemia i përkeqësoi ndjeshëm gjërat në të gjitha popullatat. Disa studiues e citojnë këtë valë mungesë kënaqësie si një nga fenomenet thelbësore që nxit recesionin e seksit, pasi bëhet më e vështirë të justifikosh punën e koordinimit të seksit kur përvoja nuk ndihet as e këndshme.

Një studim i vitit 2021 i Match.com që heton zakonet seksuale të meshkujve beqarë zbuloi se 81% thanë se seksi ishte më pak prioritet sesa kishte qenë para pandemisë. Në libër, Yagoda interviston një sërë të rinjsh, duke u kërkuar atyre të përcaktojnë momentin kur jeta e tyre seksuale mbaroi. Një 20-vjeçare e lodhur e përshkruan jetën e saj të rastësishme seksuale si ekzistuese vetëm në spektrin “meh-to-keq”. Ajo nuk merr asnjë grusht kur thërret partnerët për “përdorim të gishtave, gojë të pakënaqur dhe përmbysje me mua çdo dy sekonda, sepse ata shikojnë shumë pornografi të zakonshme”.