Celebrities Magazine Showbiz

Prokurorja speciale jep dorëheqjen nga çështja ‘Rust’ pasi avokatët e Alec Baldwin kërkojnë largimin e saj!

Një prokurore speciale në rastin e vrasjes së pavullnetshme kundër aktorit Alec Baldwin njoftoi dorëheqjen e saj të martën, disa javë pasi ekipi ligjor i Baldwin tha se pjesëmarrja e saj ishte jokushtetuese. Në një deklaratë, Andrea Reeb, e cila është gjithashtu një përfaqësuese e shtetit të Nju Meksikos, tha se vendimi për t’u larguar nga prokuroria “Rust” ishte i vështirë dhe se ajo e mori atë pas shumë reflektimi.

Prioriteti im në këtë rast dhe në çdo rast që kam ndjekur penalisht në karrierën time 25-vjeçare ka qenë drejtësia për viktimën. Megjithatë, është bërë e qartë se mënyra më e mirë për të siguruar që drejtësia të vendoset në këtë rast është të largohem në mënyrë që prokuroria të fokusohet në provat dhe faktet.

Baldwin u akuzua për vrasjen fatale të kinematografes Halyna Hutchins më 21 tetor 2021, në xhirimet e filmit Western “Rust”. Ai ka mohuar keqbërjen dhe u deklarua i pafajshëm muajin e kaluar. Prokurorët kanë akuzuar Baldwin-in se ka anashkaluar trajnimin e kërkuar me armë zjarri dhe ka krijuar një “klimë të pamatur” përpara se të hapte zjarr gjatë një provash, duke plagosur regjisorin Joel Souza dhe duke vrarë Hutchins.

Baldwin tregoi një mospërfillje të plotë për protokollet bazë. Unë nuk do të lejoj që pyetjet rreth shërbimit tim si ligjvënës dhe prokuror të turbullojnë çështjen reale në fjalë.

Avokatët e Baldwin paraqitën një mocion muajin e kaluar duke treguar kushtetutën e shtetit dhe duke argumentuar se Reeb duhet të ndalohet nga ndjekja penale e çështjes.

Si një prokuror special, Përfaqësuesi Reeb është i pajisur me statut me të gjitha kompetencat dhe detyrat e një avokati qarku, i cili konsiderohet të jetë anëtar i degës gjyqësore ose ekzekutive të qeverisë së Nju Meksikës. Prandaj, përfaqësuesja Reeb po ushtron ose pushtetin ekzekutiv ose pushtetin gjyqësor, dhe shërbimi i saj i vazhdueshëm si prokurore speciale është jokushtetues.

Një avokat i Baldwin nuk pranoi të komentojë të martën dhe vuri në dukje një dosje të mëparshme duke thënë se nuk kishte dyshim se Reeb kishte shkelur dispozitën e ndarjes së pushteteve të kushtetutës. Prokurorja e mbetur në këtë çështje, Prokurorja e Parë e Rrethit Gjyqësor Mary Carmack-Altwies, e kishte hedhur poshtë kërkesën e avokatëve të Baldwin, duke sugjeruar në një deklaratë muajin e kaluar se masa ishte një shpërqendrim. Një mbikëqyrëse armësh për “Rust”, Hannah Gutierrez Reed, u akuzua gjithashtu për vrasje të pavullnetshme dhe u deklarua e pafajshëme. Ajo dhe Baldwin përballen me 18 muaj burg dhe 5000 dollarë gjobë nëse dënohen.