Tech

Pronari i ri i Pornhub ka në plan të mbrojë aktoret e filmave porno dhe të ndajë mjetet e moderimit të platformës!

Në vapën e një lufte kulturore rreth aksesit në internet në përmbajtje seksualisht eksplicite, Mindgeek, pronar i Pornhub, u ble të enjten nga firma e kapitalit privat Ethical Capital Partners. Pornhub është një nga faqet e internetit më të mëdha të argëtimit për të rriturit në internet dhe është përballur me një shqyrtim intensiv për mbajtjen e videove që përshkruanin abuzimin seksual të fëmijëve. Pasi një artikull i New York Times kritikoi platformën, Visa dhe Mastercard pezulluan shërbimet nga faqja. Pornhub fshiu të gjithë përmbajtjen e paverifikuar dhe ndryshoi kë lejoi të ngarkonte në website, por vazhdoi të luftonte për të tronditur kritikët e tij.

Pavarësisht polemikave rreth Pornhub, nënkryetari i pajtueshmërisë i Ethical Capital Partners, Solomon Friedman, tha se ka një vlerë masive “sociale, financiare dhe teknologjike” në ndarjen e mënyrës se si Mindgeek pret dhe moderon përmbajtjen rreth “shprehjes seksuale pozitive midis të rriturve që pranojnë”. Ethical Capital Partners do të ketë kontroll të plotë mbi asetet e saj të reja, tha Friedman për NBC News. Në një njoftim për shtyp që njofton blerjen, firma thotë se po kërkon mundësi investimi në industri që kërkojnë udhëheqje etike parimore. Friedman, një avokat mbrojtës për gati 15 vjet, tha se ai ka punuar në çështje gjyqësore në lidhje me hetimin, zbulimin dhe parandalimin e materialeve të abuzimit seksual të fëmijëve.

Nga 30 milionë raporte të shfrytëzimit të fëmijëve në NCMEC në vitin 2021, Pornhub dorëzoi pak më shumë se 9,000 raporte, me faqet e tjera pornografike të Mindgeek që dërguan më pak se 100 raporte të kombinuara. Friedman tha se Ethical Capital Partners planifikon të mbështesë dhe të përqendrojë punonjësit e seksit dhe krijuesit e përmbajtjeve seksualisht eksplicite në diskutimet rreth legjislacionit dhe rregullores, duke përfshirë atë që përpunuesit e pagesave si Visa dhe Mastercard bëjnë dhe nuk lejojnë nga punonjësit e seksit dhe faqet e internetit të pornografisë.

Ne kemi mbrojtur punonjëset e seksit dhe kemi parë stigmën. Ka stigmë dhe ka turp dhe kjo do të thotë se ka diskutime dhe debate që ndodhin në mungesë të atyre që janë më të prekur nga kjo. Në një kohë kur industria është nën sulm të jashtëzakonshëm, legjislativisht dhe kulturalisht, me të vërtetë ndihmon të kesh një nga kompanitë më të mëdha të flasë. Qëllimi im do të jetë gjithmonë që siguria e interpretuesit të mos sakrifikohet kurrë për ndonjë vizion tjetër të sigurisë. Është gjëra të tilla si shëndeti seksual, por edhe shëndeti mendor në të qenit i mbikqyrur vazhdimisht dhe duke ju hequr vazhdimisht mjetet e jetesës.