Health & Beauty Lifestyle

Provoni notin në ujë të ftohtë nëse doni të reduktoni simpatomat e menopauzës!

Një studim ka zbuluar se noti në ujë të ftohtë mund të ndihmojë në reduktimin e simptomave fizike dhe psikologjike të menopauzës, të tilla si ankthi dhe ndryshimet e humorit. Ato gra që notonin për intervale më të gjata ose notonin më rregullisht gjithashtu përfituan më shumë, thanë shkencëtarët. Një studim i 1,114 grave që notonin rregullisht në ujë të ftohtë u krye nga shkencëtarët nga University College London (UCL).

Shumica e grave në studim janë midis 45 dhe 59-vjeçe dhe para studimit ato raportuan probleme të tilla si djersitje gjatë natës, probleme me gjumin, nervozizëm, ankth, ndryshime të humorit, lodhje dhe përqendrim të dobët. Ndërsa, 46.9% e tyre thanë se noti në ujë të ftohtë i ndihmonte me ankthin, një e pesta raportoi një reduktim të djersitjes gjatë natës, ndërsa 31.1% thanë se afshet e tyre u zvogëluan.

Pothuajse 46.7% thanë se besonin se aktiviteti i notit përmirësonte ankthin e tyre, ndërsa 37.7% raportuan një ulje të ndryshimeve të humorit. Përmirësimi i gjumit u raportua nga 21% e grave, ndërsa nervozizmi u reduktua në 37.6%. Një grua mund të përjetojë dehidratim në çdo moshë për një sërë arsyesh, por nëse jeni mes 40 deri në 50-vjeçe dhe/ose jeni duke përjetuar menopauzë, mund të pyesni veten nëse shkakton menopauza dehidratim. Ka disa ndryshime fiziologjike në trup që ndodhin rreth të njëjtës moshë kur fillon perimenopauza dhe menopauza që mund ta bëjnë të lehtë idenë se po, menopauza shkakton dehidratim.