Tech

Risi për kompaninë, Google prezanton telefonin e tij të parë të palosshëm!

Pak ditë përpara lançimit të produktit të tij, Google zbuloi një pamje paraprake të smartphon-it të tij të parë të palosshëm. Në një video të postuar në Twitter dhe YouTube, kompania ngacmoi kuriozitetin e ndjekësve me një telefon Pixel me një menteshë vertikale që mund të hapet për të zbuluar një ekran të ngjashëm me tabletin.

Kompania do të presë konferencën e saj vjetore të zhvilluesve në selinë e saj Mountain View, Kaliforni, javën e ardhshme, ku thuhet se do të prezantojë gjithashtu një telefon buxhetor Pixel 7a, sistemin e tij operativ më të fundit Android dhe avancimet në chatbot-in e tij të fuqizuar me Inteligjencë Artificiale. Edhe pse kompania nuk zbuloi specifikat për Pixel Fold, është bërë gjithnjë e më e zakonshme që kompanitë të shfaqin produkte që çojnë në ngjarjet e tyre në një përpjekje për të nxitur entuziazëm dhe për të vendosur pritshmëri në një kohë kur është e vështirë të befasosh shikuesit me diçka të papritur.

Megjithë interesin e madh për telefonat e palosshëm – dhe rishfaqjen e telefonave rrotullues të stilit të viteve ’90 mes të famshëmve dhe ndikuesve të TikTok – tregu i telefonave të palosshëm është relativisht i vogël; me Samsung që dominon kategorinë, i ndjekur nga të tjerët duke përfshirë Motorola/Lenovo, Oppo dhe Huawei. Sipas ABI Research, ekranet e palosshme dhe fleksibël përbënin rreth 0.7% të tregut të smartphon-ëve në vitin 2021 dhe në vitin 2022 pritet të bjerë me vetëm 2%.

Pikat e larta të çmimeve kanë kufizuar gjithashtu adoptimin e konsumatorëve. Pixel Fold thuhet se do të fillojë nga 1700 dollarë. Nuk është për t’u habitur që Google po hyn dalëngadalë në botën e telefonave të palosshëm, por është e mundur që ka pritur të lançojë versionin e vet derisa teknologjia të bëhet më e avancuar. Versionet e hershme të Samsung Galaxy Z Fold, për shembull, kishin probleme me ekranin dhe shumica e aplikacioneve nuk ishin optimizuar mirë për dizajnin. Michael Inouye, një analist në ABI Research, shpjegon:

Google ka punuar për të sjellë përvoja më të mira të përdoruesve në pajisjet e palosshme nga një këndvështrim softuerësh, kështu që kur shoqërohet me përmirësime në anën e harduerit, kushtet e tregut janë në një gjendje tani ku ka kuptim puna për nxjerrjen në treg të një Pixel Fold.