Tech

Risia më e fundit e WhatsApp do të transformojë përgjithmonë mënyrën se si u dërgoni fotot miqve tuaj!

Qoftë pas një martese të bukur apo një nate plot gaz, ka shpesh raste kur dëshironi t’u dërgoni miqve tuaj foto përmes WhatsApp. WhatsApp po teston aftësinë për të dërguar foto me rezolucion të lartë në platformë, sipas WABetaInfo. WABetaInfo shpjegoi:

Kjo veçori definitivisht përmirëson përvojën e përdoruesit gjatë dërgimit të imazheve dhe po shpërndahet tek disa testues beta!

WABetaInfo zbuloi veçorinë e re në versionet më të fundit beta të WhatsApp për iOS dhe Android iOS 23.11.0.76 dhe Android 2.23.12.13, respektivisht. Si parazgjedhje, WhatsApp aktualisht ul cilësinë e fotove që dërgoni me 70 përqind. Ndërsa kjo siguron ndarje më të shpejtë të të dhënave, mund të jetë tepër irrituese, veçanërisht nëse planifikoni t’i ndani fotot në platforma të tjera, si Instagram.

Sidoqoftë, versionet beta të WhatsApp kanë një opsion të ri për të rregulluar cilësinë e fotografisë kur ndani foto me miqtë tuaj. WABetaInfo ndau një pamje nga ekrani i veçorisë dhe tha:

Siç mund ta shihni në këtë pamje të ekranit, është e mundur të zgjidhni një cilësi më të mirë kur dërgoni foto dhe opsioni shfaqet vetëm kur zgjidhni një foto me përmasa të mëdha.

Si parazgjedhje, fotografitë do të dërgohen përsëri në ‘Cilësi standarde’, por përdoruesit do të mund të zgjedhin gjithashtu një opsion të ri HD. WABetaInfo shpjegon:

Vini re se kjo nuk do të thotë që ju mund të dërgoni foto në cilësinë e tyre origjinale, sepse ky opsion ruan dimensionet e imazhit, por kompresimi i lehtë ende aplikohet në imazh.

Kur një foto dërgohet si HD, ajo do të shënohet si një foto me cilësi të lartë nëpërmjet një etikete të re në flluskën e mesazhit. Siç qëndron, funksioni i ri është i kufizuar në foto dhe videot do të jenë ende të ngjeshura përpara se të dërgohen. Ndërsa ende nuk do të publikohet për të gjithë përdoruesit e WhatsApp, lajmi ka të ngjarë të kënaqë shumë fansa, të cilët ankohen rregullisht për cilësinë e fotografive në Twitter.