Health & Beauty

Sekreti për flokë me shkëlqim është tek uji i ftohtë, flet ekspertja!

Gjithmonë ekziston mundësia që të dëshironi flokë të bukur dhe me shkëlqim. Megjithatë, mund të jetë e vështirë të gjeni një rutinë që funksionon dhe ndonjëherë gjërat që bëni për t’i bërë më me shkëlqim rezultojnë pa dobi, duke i bërë të duken pa shkëlqim dhe të thata.

Por, ka zgjidhje për këtë. Një eksperte e shëndetit të flokëve ka treguar pse lloji i ujit që përdorni për larjen e flokëve mund të bëjë ndryshimin. Ajo ka publikuar një video në TikTok ku thotë se: “A keni dëgjuar ndonjëherë të lani flokët me ujë të ftohtë?”. Ekspertja shpjegoi pse uji i ftohtë është më i miri për t’u përdorur duke u thënë njerëzve të mos shqetësohen dhe nëse ndiqni këshillat e saj, flokët tuaj do të duken perfekt. “Kur nxehtësia bie në kontakt me flokët tuaj, në fakt hap kutikulën tuaj”-tha ajo.

https://www.tiktok.com/@alexiszander_/video/7300046433787563310?is_from_webapp=1&sender_device=pc

“Kjo është arsyeja pse ndonjëherë kur bëjmë trajtime flokësh, përdorim nxehtësi. Ajo hap kutikulën, kështu që kur jemi duke bërë një trajtim kimik, do të depërtojë më tej dhe do të futet brenda asaj fije floku”. Ekspertja shpjegoi se uji i ftohtë është më i miri për të larë flokët, pasi bën “të kundërtën” me ujin e nxehtë, që do të thotë se mbyll kutikulën. “Pra, nëse e përfundoni dushin tuaj me ujë të ftohtë, kjo do të bëjë që kutikula të mbyllet dhe drita mund të reflektojë nga flokët tuaj”. Sipas saj, kjo është mënyra se si mund të keni flokë të bukur dhe me shkëlqim.