Auto & Moto

Shitet për këtë çmim makina e parë e gjeneratës së shtatë të Ford Mustang GT!

Kopja e parë e gjeneratës së shtatë Ford Mustang GT u shit në ankandin Barrett-Jackson në Arizona. Oferta më e lartë gjatë ankandit të bamirësisë ishte 565 mijë dollarë. Edhe pse makina nuk është prodhuar ende, kjo është tipike për ankande të tilla. Fituesi me fat do të jetë në gjendje të zgjedhë specifikimet për makinën sipas dëshirës së tij.

Do të jetë një Mustang GT me një motor 5.0-litërsh me aspirim natyral Coyote V8 që zhvillon deri në 486 kuaj/fuqi dhe 567 Nm çift rrotullues. Pronari do të jetë në gjendje të zgjedhë midis një transmetimi manual me 6 shpejtësi ose një transmetimi automatik me 10 shpejtësi. Ofrohen me gjithsej 11 ngjyra.

Të gjitha të ardhurat do t’i dhurohen Fondacionit JDRF për të studiuar dhe luftuar diabetin e tipit 1. Kjo nuk është hera e parë që Ford shet një model të ri për qëllime humanitare, pasi u shitën edhe kopjet e para të gjeneratës së pestë dhe të gjashtë Mustang, si dhe të parët Bronco, Mustang Mach-E, Mustang Shelby GT350 dhe GT500 Heritage. Botim.

Gjenerata e shtatë Mustang është dukshëm e ndryshme nga ajo e mëparshme, por këtë herë Ford nuk prezantoi një Mustang hibrid. Në vend të kësaj, kompania zgjodhi një qasje evolucionare dhe mori elemente të dizajnit nga Mustangët e tjerë historikë.

Dritat LED janë të frymëzuara nga dritat e pasme të trefishta që kanë shumë modele dhe GT ka një grilë më të madhe dhe më dinamike, hapje të kapakut dhe një ndarës përpara. Brendësia është frymëzuar nga aeroplanët luftarakë, duke shfaqur një grup instrumentesh digjitale të personalizueshme 12,4 inç me softuer të animacionit 3D.