Film & Tv Gossip

Shqetësuese apo argëtuese?! Një grup fëmijësh nga Nigeria rikrijojnë skena nga seriali “Squid Game”!

Seriali i njohur korean “Squid Game” tanimë i kthyer në një fenomen është bërë shumë ndikues në jetën e gjithsecilit, sidomos te fëmijët për shkak edhe të imazheve dhe mesazheve të forta që përcjell. Pasi memet kanë “pushtuar” internetin, një grup fëmijësh nga Nigeria vendosën të rikrijojnë disa skena të serialit dhe të sjellin një “Squid Game” ndryshe të improvizuar nga vetë ata.

Të veshur me kostume të ngjashme dhe duke portretizuar në mënyrë perfekte personazhet e serialit, grupi i fëmijëve ka realizuar skena identike dhe ajo që ka tërhequr vëmendjen ka qenë portretizimi i kukullës karakteristike nga loja e parë e “Squid Game”.

Ky serial ka shkaktuar varësi mbarëkombëtare dhe psikologjia mund të japë një shpjegim për këtë. Seriali ka në fokus 456 pjesëmarrës të cilët janë mbyllur në një vend të fshehtë, për të fituar 45.6 miliardë. Por vetëm njëri prej tyre do të fitojë çmimin në para, pjesa tjetër do të vdesë. Pra, pse është “Squid Game” kaq popullor? Në këtë link mësoni se çfarë thonë psikologët.

Duke marrë parasysh famën e madhe që seriali korean mori, ishte vetëm çështje kohe para se një lojë e vërtetë “Squid Game” të bëhej realitet, gjë që në fakt është ajo që ndodhi kohët e fundit në Abu Dabi. Shfaqja e Netflix u shfaq për herë të parë në mbarë botën në shërbimin e transmetimit në shtator të këtij viti dhe shumë shpejt bëri ‘xhiron’ e botës.

Duke pasur parasysh popullaritetin masiv të serialit, kjo definitivisht nuk është hera e fundit që “Squid Game” do të luhet në jetën reale. Duke marrë parasysh sa të popullarizuara janë kostumet e veshjes së shfaqjes për Halloween 2021, ndikimi i serialit do të vazhdojë gjatë.