Celebrities Gossip Health & Beauty Showbiz

Si të keni flokët që gjithnjë keni dëshiruar, flet parukierja e Julia Roberts!

“Gjatë gjithë karrierës sime, unë kurrë nuk jam udhëhequr nga tendencat”,-thotë Serge Normant, një parukiere shumë i kërkuar për të famshëm. “Unë gjithmonë shikoj në radhë të parë personalitetin e njerëzve, pasi çfarëdo modeli flokësh që ju përshtatet si individ është më i përjetshmi. Unë gjithashtu nuk respektoj asnjë rregull për t’iu përmbajtur stileve të caktuara kur jeni në një moshë të caktuar. Unë i shikoj flokët si një aksesor që duhet t’ju bëjë të ndiheni mirë çdo ditë.

“Flokët që duken të shëndetshëm, kanë ngjyrën e duhur për tonin e lëkurës tuaj, kanë një ndarje të ndryshme, të gjitha këto gjëra të vogla duhet të jenë të përshtatura për ju dhe mund të bëjnë një ndryshim të madh në mënyrën se si ndiheni për flokët tuaj.”

Mendoni për ndryshime të vogla jo drastike

Pasi të gjeni stilin tuaj më të këndshëm, Normant thekson se janë ndryshimet e vogla që do ta mbajnë atë të duket e freskët me kalimin e kohës. “Me Julia Roberts, ne donim të ndryshonim stilin e saj, por nuk donim të ndryshonim gjatësinë dhe donim të ruanim njëfarë plotësie.

“Shpesh mendojmë se balluket nuk janë të gjithanshme, por, në varësi të gjatësisë, ato bëhen të gjithanshme. Ky rregullim ndryshoi pak strukturën e flokëve të saj, sepse balluket e kornizojnë fytyrën në një mënyrë tjetër, por ato nuk e ndryshuan vërtet pamjen e Julia-s, sepse është një ndryshim kaq i vogël; është një evolucion i flokëve të saj që i përshtatet asaj dhe ende tregon cilësinë e bukur të flokëve të saj.”

Mbani skajet tuaja të freskëta

Cilado qoftë gjatësia apo gjendja në të cilën janë flokët tuaj, ju mund të përmirësoni në mënyrë drastike pamjen dhe ndjesinë e tyre me disa taktika të thjeshta mirëmbajtjeje. “Kur një klient mbërrin në karrigen time dhe më thotë se ka përdorur trajtime flokësh, vajra dhe maska, ndryshimi në atë se sa luksoz duken flokët e tyre është i dukshëm nëse flokët e tyre janë të sapo larë apo jo”, thotë Normant.

“Për më tepër, një prerje e vogël, të cilën unë e quaj një fshirje pluhuri, ku vërtet nuk ndryshon gjatësia e flokëve, bën një ndryshim të madh në ndjesinë dhe pamjen e flokëve tuaj. Nëse shmangni prerjen sepse nuk ju pëlqen që flokët tuaj të duken sikur të sapoprerë, zgjidhni pak dhe shpesh në vend të kësaj.”

Aplikoni produkte të lehta

“Shumë njerëz përdorin shumë produkte në flokët e tyre,” thotë Normant. “Ka kaq shumë opsione atje, është e vështirë të dish se si t’i përdorësh të gjitha siç duhet. Qasja juaj për stilimin e flokëve duhet të jetë e njëjtë. “Çfarëdo lloj produkti që përdorni, sigurohuni që të shpërndahet në mënyrë të barabartë në duart tuaja, në mënyrë që të përdorni të njëjtën sasi në të gjithë flokët tuaj. Më pas, shtoni pak më shumë vetëm aty ku ju nevojitet në rrënjë për volumin, ose nga mesi i boshtit poshtë për të përcaktuar valët. Për më tepër, shumë njerëz thonë se balsami rëndon flokët e tyre, kështu që përdoreni atë vetëm aty ku mendoni se është i nevojshëm, më shpesh në pjesën e mesme deri në majat. Më pas fërkojini flokët dhe shpëlajini menjëherë.

Mbani të përditësuar stilin tuaj

Të kesh artikuj për stilimin e flokëve rregullisht është thelbësore: “A keni mjetet e duhura? Produktet e duhura? Nëse nuk i bëni flokët çdo ditë, mendoni se si flini me to gjatë natës. Shpesh, një topuz në majë të kokës ndihmon për të mbajtur stilin në vend. Mos u bëni shumë kufizues.

Mos kini frikë të hiqni kaçurrelat

Qofshin natyrale apo të punuara, kaçurrelat janë një nga modelet më të kërkuara të flokëve. Rregulli i Normantit? Sa më pak të sajuara të jenë, aq më të natyrshme do të ndihen dhe duken. “Nëse i krehni flokët, modeli i valëzimit do të jetë më i dukshëm dhe do të keni vëllim dhe lëvizje më natyrale.”

Çdokush mund të arrijë volumin

Nëse ju pëlqen pamja me flokë me volum është e lehtë për t’u krijuar pavarësisht nga stili, tekstura apo gjatësia e flokëve. “Thjesht ngacmoni një pjesë të flokëve poshtë”. Normant betohet për një furçë Mason Pearson për këtë teknikë. Këshilla ime kryesore është që të spërkatni furçën tuaj me llak para se të ngacmoni flokët, sepse ajo i jep më shumë teksturë dhe mbajtje. Pas ngacmimit, shtrijeni pjesën e sipërme të flokëve përsëri poshtë dhe fshijeni butësisht për një përfundim më të lëmuar dhe me shkëlqim. “Nëse keni flokë shumë të drejtë, nuk do të merrni aq volum sa llojet e tjera të flokëve dhe ka të ngjarë që nuk do të zgjasë aq gjatë. Por çfarëdo versioni të vëllimit që mund të arrini, bëjeni atë tuajin.”

Luaj me tekstura të ndryshme

Në fakt, papërsosmëria mund t’i shtojë personalitetit. Pavarësisht nëse kjo ka të bëjë me volumin e strukturuar në majë të kokës ose një bisht të ngushtë e të lëmuar, ka diçka shumë të freskët për të pasur një stil me teksturë të dyfishtë. “Gjithashtu, ajo që më pëlqen për flokët tani është se njerëzit janë më të guximshëm”.